Mainos

Kysely: Kansalaisaloite avioliittolaista näyttäisi menevän niukasti läpi

STT:n kyselyn perusteella näyttää siltä, että kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista menisi niukasti läpi eduskunnassa.

Kyselyyn vastasi kuitenkin 199 äänioikeutetusta vain 124 kansanedustajaa. Vastanneista 65 kannattaa ja 46 vastustaa avioliittolain muuttamista sukupuolineutraaliksi. Kaksi vastaajaa ei vielä tiedä kantaansa ja 11 ei halua kertoa sitä.

Vaikuttaa siltä, että kokoomuksen ja keskustan kansanedustajien kannat ratkaisevat äänestyksen. Puolueista tasa-arvoista avioliittolakia kannattavat vihreät ja vasemmistoliitto ja myös SDP:n ja RKP:n selkeä enemmistö lienee sen kannalla. Vastustajia ovat perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit.  

Kokoomuksen 44 kansanedustajasta kyselyyn vastasi 29, heistä 17 kannattaa lainmuutosta ja 11 vastustaa. Yksi ei halua kertoa kantaansa.

Keskustan 36 edustajasta kyselyyn vastasi 24. Heistä neljä - Mikko Alatalo, Antti Kaikkonen, Annika Saarikko ja Kimmo Tiilikainen - kannattaa lainmuutosta, 15 vastustaa ja viisi ei kerro mielipidettään.   

Kansalaisaloitteesta äänestetään perjantaina. Jos kannattajat voittavat, suuri valiokunta tekee asiasta uuden mietinnön, ja se tuodaan uudestaan eduskunnalle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.