Mainos

Kansainvälinen terrorismikokous alkoi Madridissa

Kokouksessa pohditaan terrorismin syitä sekä demokratian roolia terrorismin ehkäisyssä.

Kansainvälinen terrorismikokous avattiin tänään Madridissa Espanjassa. Nelipäiväiseen kokoukseen osallistuu noin 200 osanottajaa yli 50 maasta. Mukana ovat myös muun muassa YK:n pääsihteeri Kofi Annan, EU:n ulkopoliittinen johtaja Javier Solana ja Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton.

Espanjan kruununprinssi Felipe peräsi aloitussanoissaan yhteistyötä terrorismin kukistamiseksi.

-Terrorismi on uhka elämälle. Se kiistää perusoikeudet, kieltää vapauden ja hyökkää valtiota vastaan. Se on demokratian vihollinen, hän muotoili puheessaan.

Kokouksessa pohditaan terrorismin syitä, kuinka sitä vastaan voidaan taistella sekä demokratian roolia terrorismin ehkäisyssä. Kokous päättyy perjantaina 11. maaliskuuta muun muassa minuutin hiljaisuuteen ja kirkonkellojen soittoon.

Viime vuonna samana päivänä neljä pommia räjähti lähijunissa tai asemilla Madridissa. Iskuissa kuoli kaikkiaan 191 ihmistä ja 1900 haavoittui. Al-Qaida-verkostoon yhteyksissä oleva marokkolainen ääriryhmä ilmoitti tehneensä iskut. Espanjan poliisi on sittemmin pidättänyt 22 ihmistä, joilla epäillään olleen osuutta iskuihin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.