Mainos

Kansainvälinen balettikilpailu alkaa Helsingissä

Oopperatalo täyttyy kahden viikon ajaksi tanssiväestä, kun Helsingin kansainvälinen balettikilpailu huomenna alkaa. Tässä vaiheessa kilpailijoita on tulossa noin 30 maasta.

Järjestäjät uskovat kilpailijoiden lopullisen määrän jäävän noin 80:een.Suomea edustaa yhdeksän tanssijaa: Linda Haakana, Adam Kozal, Asta Lindholm, Tiina Myllymäki, Aarne Kristian Ruutu, Terhi Räsänen, Anna Sariola, Aino Voutilainen ja Sara Vuorinen. Anu Viheriäranta joutui peruuttamaan osallistumisensa. Kilpailusta odotetaan korkeatasoista.

Suomalaisista etenkin Aarne Kristian Ruutu on jo saavuttanut menestystä kansainvälisillä areenoilla. Ranskasta kilpailuun saapuva Ruutu voitti hopeaa Luxemburgin kansainvälisessä balettikilpailussa kuun vaihteessa. Hänen vuoronsa alkuerissä on tiistaina. Tuomaristossa on tapahtunut viime hetken muutoksia. Loipa Araujo, Patrice Bart ja Susanne Linke ovat työesteiden vuoksi peruuttaneet tulonsa.

Uusia tuomareita ovat tanssija, baletinjohtaja ja koreografi Simon Dow Yhdysvalloista, Pariisin oopperan ensitanssija Lucien Duthoit ja Islannin kansallisbaletin taiteellinen johtaja Katrin Hall. Muut tuomarit ovat Anneli Alhanko Ruotsista, Lita Beiris Latviasta, Kim Hae-Shik Koreasta, Birgit Keil Saksasta, Ryuro Mori Japanista ja Maharbek Vaziev Venäjältä.

Tuomariston puheenjohtaja ja kilpailun taiteellinen johtaja on Jorma Uotinen (kuvassa). Balettikilpailun finaalit päättyvät 4.kesäkuuta. Alkukilpailut käydään Kansallisoopperan Alminsalissa, muut suurella näyttämöllä. Kilpailujärjestys on arvottu ja se pysyy samana koko kilpailun ajan. Juniorit esiintyvät aina ennen senioreja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.