Mainos

Kansa tyrmää täysin hallituksen talouspolitiikan

Suomen talous on hallituksella huonosti hallinnassa, arvioivat MTV Uutisten kyselyyn vastanneet kansalaiset. 83 prosenttia kansasta kokee hallituksen onnistuneen taloudenhoidossa melko tai erittäin huonosti.

Munkkivuoren ostoskeskuksella Helsingissä ei sanoja säästellä, kun puhe kääntyy hallituksen toimiin Suomen talouden parantamiseksi.

– Huonosti, he eivät päätä asioista vaan vetkuttelevat. Kouluarvosana on viisi, toteaa Terttu  Suoranta.

Suorannan kanssa samoilla linjoilla on moni suomalainen. MTV Uutisten kyselyssä 35 prosenttia kokee, että Suomen talous on hallituksella ja ministeriöillä hallinnassa erittäin huonosti. Melko huonosti hallituksen kokee toimineen 48 prosenttia kansasta. Vastaajista 17 prosenttia antaa hallitukselle melko hyvän arvosanan. Kukaan ei anna erittäin hyvää palautetta.

– Kuulostaa siltä, että kansa tietää nämä asiat. Ja kuulostaa myös siltä, että hallituksen ei tarvitsisi pelätä kansaa uudistuksia tehtäessä, arvioi Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju.

Uudistuksia nopeasti

Kansan ja Kangasharjun mielestä uudistuksia olisi pitänyt ja pitäisi laittaa täytäntöön nopeasti.

– Rakenneuudistuksia täytyy panna liikkeelle ja tarvitaan vahva hallitus ja johtajuutta, sanoo Munkkivuoren ostoskeskuksella asioinut Tapani Kaskeala.

– Me olemme sellaisessa konsensusjumissa ja silloin ei pystytä oikein mistään päättämään ja siksi me olemme tällaisessa tilanteessa, Aki Kangasharju pohtii.

Suomen talouden supistumiseen ja taantuman jatkumiseen tänäkin vuonna uskoo 64 prosenttia kyselyyn vastanneista. 34 prosenttia uskoo hitaaseen kasvuun ja kaksi prosenttia nopeaan talouskasvuun.

Venäjän talouskehitys uhkana

Venäjän talouskehityksen uskotaan haittaavan merkittävästi tai jonkin verran Suomen kasvua. 24 prosenttia vastaajista näkee sen haittaavan merkittävästi kansantaloutemme kehitystä ja 60 prosenttia näkee jonkin verran haittaa. Vain 8 prosenttia uskoo, että Venäjän talouskehityksellä ei ole juurikaan tai lainkaan haittaa.

– Kyllä Venäjän vaikutus on näistä ulkoisista tekijöistä se kaikkein suurin ja kaikkein eniten käännettä parempaan vastaan toimiva tekijä, Kangasharju sanoo.

Kyselyn teki Think If Laboratories 19.12.-26.12.2014. Siihen vastasi 1526 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.