Mainos

Kansa: Suomen luonto voi paremmin 2040 kuin nyt

Enemmistö suomalaisista uskoo Suomen luonnon tilan kohentuvan 30 vuodessa. MTV3:n SuomiAreena-tapahtumassa julkaistun Suomen Luonnonsuojeluliiton tuoreen kyselyn mukaan lähes 60 prosenttia vastaajista arvelee, että Suomen ympäristön tila kohenee vuoteen 2040 mennessä. Kolmannes vastaajista ei sen sijaan usko ympäristön tilan paranemiseen.

Suomalaiset suhtautuvat myös varovaisen toiveikkaasti siihen, että maailmanlaajuisessa kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan onnistutaan. Näin arvelee 55 prosenttia kyselyyn vastanneista. Kolmannes vastaajista ei puolestaan luota siihen, että ilmastonmuutoksen hillinnässä onnistutaan seuraavan kolmen vuosikymmenen aikana.

Kansa eri mieltä Itämeren tulevaisuudesta

Suomalaisten mielipiteet jakautuvat selvästi kahtia siinä, miten Itämeren suojelussa onnistutaan lähitulevaisuudessa. Puolet vastaajista (45 prosenttia) on sitä mieltä, että Itämeren rehevöitymistä ei ole onnistuttu pysäyttämään vuoteen 2040 mennessä. Yhtä suuri osa vastanneista luottaa siihen, että Itämeren suojelussa on saatu positiivisia tuloksia lähivuosikymmenten aikana.

Kamppailu Suomen luonnonvaroista tulee kiihtymään entisestään, arvelee valtaosa suomalaisista. Lähes 70 prosenttia uskoo, että Suomen metsä- ja vesivaroista sekä kaivannaisista käydään tulevaisuudessa kovaa kamppailua.

Suomen Luonnonsuojeluliiton Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi reilu tuhat ihmistä kesäkuun lopussa.

Katso Tuula Malinin raportti Porista (Kymmenen uutiset 14.7.2009)

Katso Suomen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkavan haastattelu. (Toim. Kalle Siira)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.