Mainos

Kännykkämyynti jouluna ennätykseen

Matkapuhelinten myynti ylsi jouluna kaikkien aikojen ennätykseen Suomessa. Ennakkotietojen mukaan uusia puhelimia meni joulukuussa kaupaksi lähes 200 000 kappaletta. Myyntiä piristivät vihdoin hyllyille saapuneet värinäyttöpuhelimet.

Operaattoreiden puheaikatarjoukset saivat myös puhelimien vaihtajat liikkeelle jouluna. Värinäytöt ja moniääniset soittoäänet kiinnostivat. Loppuvuoden myyntihitti oli Nokian 3510-malli mustavalkonäytöllä. Elektroniikan tukkukauppiaiden Talousuutisille tekemän ennakkolaskelman mukaan puhelimia myytiin nyt enemmän kuin koskaan aiemmin joulukuussa. Kaupaksi kävi 175 000 puhelinta.

- Myynti nousee yli 170 000 puhelimen ja uutuudet käyvät erittäin hyvin kaupaksi, sanoo Elektroniikan Tukkukauppiaiden toimitusjohtaja Pentti Karhu.
Yhtä juhlaa joulu ei kuitenkaan ollut. Useiden uusien puhelinmallien kohdalla jouduttiin myymään eioota. Ja osa malleista myöhästyi jouluhyllyistä.

- Myyntiluvut olisivat vieläkin kauniimpia ilman tavarapulaa, Karhu kertoo.

Uudet puhelinmallit nostivat jonkin verran keskihintoja. Puhelimen keskihinta oli 200 euroa, kun se vuonna 2001 oli parikymmentä euroa vähemmän. Varastoihin jäi joulun jäljiltä vanhentuneita mustavalkopuhelimia - luvassa on vielä todellinen polkumyynti, jotta nämä laitteet saadaan liikkeelle.

(MTV3)

(Talousuutiset 02.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.