Mainos

Kännissä kaahannutta epäillään poliisin murhasta

Henkilöauton kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä, vaan jatkoi ajamista noin 190 kilometrin tuntivauhdilla. Kuljettaja oli yli kolmen promillen humalassa. Kaksi miestä on pidätetty tapaukseen liittyen.

Poliisin kuoleman Kälviällä aiheuttaneita miehiä kuullaan huomenna. Auton kuljettajaa ja kahta matkustajaa epäillään poliisin murhasta. Kaksi miehistä on jo pidätetty.

Rattijuopon pakoa pysäyttämässä ollut poliisimies sai eilen illalla surmansa, kun hän jäi humalaisen ajaman auton alle. Parikymppinen kuljettaja puhalsi alkometriin yli kolmen promillen lukemat.

Kuljettajaa epäillään murhasta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jyrki Haapala Seinäjoen kihlakunnan poliisilaitokselta.

Kuljettajan ja toisen matkustajan kuulustelut aloitetaan illalla. Kolmas autossa ollut on vielä sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Viimeksi poliisi kuoli virantoimituksessa 1997

Turmapaikan tekniset tutkinnat on saatu jo päätökseen.

Nopeus 190 kilometriä tunnissa

Tapahtumasarja alkoi noin kello 22.30 illalla Kalajoelta Pohjois-Pohjanmaalta, jossa paikallinen poliisi yritti pysäyttää epävarmasti liikkunutta BMW-merkkistä henkilöautoa. Kuljettaja ei totellut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä vaan lähti pakoon. Auto pakeni kovalla vauhdilla valtatie 8:aa etelään Kokkolan suuntaan. Poliisin mukaan BMW ajoi noin 190 kilometrin tuntinopeudella.

Kokkolan poliisi ryhtyi järjestämään pysäytyssulkua Kälviälle valtatie 8:n ja Kajaanintien risteyksen lähelle. Paikka on kymmenkunta kilometriä Kokkolasta pohjoiseen.

Poliisimies oli tiellä valmistelemassa sulkua, kun BMW saapui paikalle. Kuljettaja ei noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä vaan ajoi suoraan päin poliisimiestä, joka kuoli heti.

Törmäyksen jälkeen BMW suistui ojaan. Autossa olleet kolme parikymppistä miestä loukkaantuivat ojaanajossa, mutta kukaan ei saanut hengenvaarallisia vammoja. Miehet vietiin hoitoon Kokkolan keskussairaalaan.

Törmäyksessä surmansa saanut vanhempi konstaapeli työskenteli Kokkolan poliisilaitoksen järjestysosastolla. Hän oli noin 40-vuotias ja perheellinen. Poliisi ei ole paljastanut menehtyneen poliisin henkilöllisyyttä, koska kaikkia omaisia ei ole vielä tavoitettu.

Länsi-Suomen poliisin lääninjohto määräsi tapauksen tutkinnan Seinäjoen kihlakunnan poliisilaitokselle.

Poliisi kuoli virantoimituksessa Kälviällä 1.7.2007

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.