Mainos

Kanerva: Ukraina voi omilla toimillaan saada Venäjän liikkeelle

Kansanedustaja ja turvallisuusjärjestö Etyjin edustajan Ilkka Kanervan mukaan Ukrainan omat toimet saattavat kärjistää tilannetta itä-Ukrainassa.

Eilen illalla Naton parlamentaarisesta yleiskokouksesta palannut Kanerva sanoo, että Ukraina voi toimillaan saada Venäjän liikkeelle.

– Tiedossa on että, ihmiset siellä [Donbassin] alueella haluaisivat ensisijaisesti olla osa Ukrainaa, toissijaisesti itsenäisiä, kolmas ja heikoin vaihtoehto on liittyminen Venäjään. Nyt Ukraina on koventamassa panoksia operaatiolla, jos panevat sen tosissaan ja laajamittaisesti toimeen. Ukrainan johdossa saattaa olla ajatus, että näin toimiessaan he panevat Venäjän valitsemaan oman toimintalinjansa, Kanerva sanoo.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Kanera sanoo, että tilanne Ukrainassa on huolestuttava ja vaikea.

Hän ei usko solmun aukeamiseen lähitulevaisuudessa tai siihen, että Ukraina tulee liittoutumaan lännen kanssa sotilaallisesti.

– En usko, että Ukraina tulee olemaan lähitulevaisuudessa Nato-maa, tai että eurooppalaiset maat rupeaisivat toteuttamaan suuria sotilaallisia operaatioita Ukrainan maaperällä. On helposti nähtävissä, millaiseen tilanteeseen se johtaa. Venäjä pitää saada perääntymään Ukrainassa, ei sotilaallisesti, vaan keskustelun kautta.

Kanerva pitää mahdollisena YK:n tai jonkin muun toimijan rauhanturvaoperaatiota tilanteen ratkaisemiseksi Ukrainassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.