Mainos

Kanerva pyysi anteeksi

Kuva: Epa/ Dollsdancers.fi

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) on pyytänyt julkisesti anteeksi aiheuttamaansa tekstiviestikohua. Kanerva myönsi Brysselissä EU-huippukokouksen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa käyttäytyneensä epäasiallisesti.

- Tiedän, että olen käyttäytynyt tahdittomasti. Tiedän, että se on aiheuttanut hämminkiä ihmisten keskuudessa tavalla, joka ei kuulu asiaan. Haluan pyytää anteeksi puolueeltani, ryhmältäni ja kaikilta niiltä suomalaisilta, joita olen loukannut.

Kanerva sanoo tehneensä asiassa virhearvioita. Hän myös vakuuttaa kantavansa vastuun tapahtuneesta.

- En lähde siitä, että tämä kuitataan leikkimielisesti. Olen luonteeltani kohtuullisen luottavainen ihmisten suhteen. Olen tehnyt tässä suhteessa virhearvion. Ja kun olen sen virhearvion tehnyt, syy on tietysti minun.

Kanervan mukaan on hänen itsensä vastuulla, ettei vastaava enää toistu.

- Tämä viikko on ollut melkoinen kujanjuoksu minulle. Haluan, että tähän löytyy joku tolkku. Enkä syytä ketään muita kuin itseäni. Toivon, että jatkossa tällaiselta voidaan välttyä.

"Kanervan säästeltävä muita ihmissuhdekoukeroiltaan"

Kanervan kanssa samassa tiedotustilaisuudessa puhunut kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen oli kohusta selvästi tuohtunut. Katainen teki selväksi, että Kanerva-kohu ei ole ollut puolueelle leikin asia.

Erityisen vakavina Katainen piti julkisuudessa viime aikoina liikkuneita, naistaiteilijaan liittyneitä huhuja, joiden mukaan Kanerva olisi käyttänyt asemaansa väärin.

Kanerva itse sanoi, ettei muista taiteilijaa, mutta on valmis pyytämään häneltä henkilökohtaisesti anteeksi.

- Jos olen tälle asianomaiselle taiteilijalle aiheuttanut tuskaa tai pahaa mieltä, niin olen häneltä tietysti valmis pyytämään henkilökohtaisesti anteeksi. Ei minulla ole sellaista luonnetta, että pyrkisin ketään ihmistä loukkaamaan, Kanerva muotoili.

Katainen puolestaan totesi, että kohu on nyt käyty perusteellisesti läpi Kanervan kanssa.

- Keltään ei voi sallia sitä, että käyttää asemaansa väärin. Minulla on kuitenkin täysi luottamus Kanervaan. Olen saanut häneltä kunnon selonteon asiasta, Katainen kommentoi.

Katainen sanoi kuitenkin toivovansa, että Kanerva säästelisi itseään ja läheisiään ihmissuhdekoukeroiltaan.

Tiedotustilaisuudessa mukana ollut pääministeri Matti Vanhanen ei kommentoinut asiaa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.