Mainos

Kanerva: Merisalo oli liekeissä, kun politiikassa tapahtui

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) muisteli kanssakäymisensä tiivistyneen Nova-johtaja Arto Merisalon kanssa vuoden 2006 lopulla.

Kanerva vakuutti hovioikeudelle, ettei aiheena ollut Merisalon bisnekset, vaan politiikka. Kanervan mukaan Merisalo oli positiivisessa mielessä "poliittinen eläin" ja todella aktiivinen.

– Merisalo oli liekeissä, kun politiikassa tapahtui jotain, kuvaili Kanerva.

Kanervan mukaan Merisalolta sai kiinnostavaa tietoa hallituskumppanista, sillä liikemiehellä oli tuolloin tiiviit yhteydet pääministeri Matti Vanhaseen (kesk.), keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhoseen sekä kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkariseen.

– Ja Merisalo oli avoin kirja.

Kanerva kertoi tienneensä jotakin Merisalon epäselvyyksistä liikemiesuralla ja sanoi sellaisen tekevän poliitikon varovaiseksi. Yhteydenpito oli kuitenkin säännöllistä.

– Hän oli aktiivinen puhelimenkäyttäjä. Saattoi olla kerran kuussa, kun hän otti yhteyttä, että olisi tällainen asia agendalla - olisiko mahdollisuus palaveerata.

"En ole sinut kaava-asioissa"

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe ei uskonut, ettei kauppakeskuksista ja niihin liittyvistä pulmista olisi koskaan ollut Kanervan ja Merisalon kesken puhetta. Kanerva kuitenkin tinkasi vastaan, ettei aiheesta puhuttu Merisalon kanssa sanaakaan.

– Hän luultavasti tietää, ettei kannata puhua niistä asioista henkilön kanssa, joka ei ole niiden kanssa sinut ja minä en ole, Kanerva kiihtyi.

Hän luonnehti Merisaloa, Tapani Yli-Saunamäkeä ja Toivo Sukaria tuttaviksi.

Kanerva ei usko saaneensa liikemiehiltä vaalitukea tai syntymäpäiväjuhlia siksi, että toimi Varsinais-Suomen liitossa, vaan pitkän poliittisen uransa vuoksi.

– Täsmälleen samat vaalituet ja synttärituet olisivat tulleet, olinpa Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtaja tai en.

Ja toimenkuvansa liitossa Kanerva määritteli poliittiseksi johtajaksi, ei kaava-asiantuntijaksi.

Kanerva kertoi tiistaina oman näkemyksensä kaavatietämyksestään ja suhteestaan entisiin Nova-johtajiin Arto Merisaloon, Tapani Yli-Saunamäkeen sekä Masku-liikemies Toivo Sukariin. Heitä syytetään lahjusten annosta ja Kanervaa niiden ottamisesta. Kaikki vastaajat vaativat syytteidensä hylkäämistä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.