Mainos

Kanerva: En ole aikeissa erota

Ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) kujanjuoksu jatkuu. Kanerva teki taas tänään selväksi, että hänellä ei ole minkäänlaista aietta erota tehtävästään.

Ulkoministeri sanoo olevansa täysissä ruumiin ja sielun voimissa tekstiviestikohusta huolimatta.

- Mielestäni olen täysissä ruumiin ja sielun voimissa - niin kuin pitääkin olla. No doubt about that, Kanerva sanaili.


Kanerva totesi pohjoismaisen ulkoministeritapaamisen yhteydessä saavansa paljon voimia tukevasta kansalaispalautteesta. Hän kertoi saaneensa tänään noin sata sähköpostiviestiä ja heilutteli paksua nivaskaa lehdistötilaisuudessaan.

- Tämä palaute antaa mulle voimaa, Kanerva sanoi.

Painaako uupumus?

Kanerva perui eilen osallistumisensa seminaariin Tallinnassa ja sanoi tehneensä niin ystäviensä ja lähipiirinsä neuvosta. Uupumuksesta tai työkyvyn menetyksestä ei kuitenkaan ole kyse.

- Ystävät olivat minuun yhteydessä ja sanoivat, että se on vähän liian paljon, että yksi mies ottaa piikkiinsä kaiken tuon mikä on meneillään. Kai tämä elämä vähän sillä tavalla on, että joskus kannattaa kuulla itseään viisaampia.

Kanerva sanoi tehneensä silti töitä eilen, valmistautuen tämänpäiväiseen tapaamiseen Ruotsin ja Norjan ulkoministerien kanssa. Hän sanoi, että mediamyllytyksen jatkuminen ei ole hänen käsissään ja kehotti kaikkia tekemään omat johtopäätöksensä.

- Totta kai minä tiedän, mitä mediassa on meneillään ja mitä kansalaisten keskuudessa on meneillään. Mä pyydän itse kutakin tekemään arvion, että mitkä ovat asian mittasuhteet. Luulen, että jokainen ihminen sydämessään osaa tehdä oikeat johtopäätökset, mitkä asiat tasavallassa ovat tärkeitä.

Ei eroaikeita

Kanerva toisti, ettei hänellä ole minkäänlaista aietta erota. Kanerva ei osannut vielä sanoa, milloin hän käy puoluejohtaja Jyrki Kataisen kanssa suunnitellun yhteenvetopalaverin. Tulevien päivien ohjelmaansa Kanerva ei ole sanojensa mukaan ehtinyt vielä perehtyä.

Kanerva luki yhden saamistaan sähköpostiviesteissä, jonka lähettäjä kehui hänen työtään ulkoministerinä esimerkillisesti, ja toivoi ettei hän eroaisi.

Huomenna ilmestyvästä Hymy-lehdestä ja kokoomuksen eduskuntaryhmän palavereista Kanervalla ei ollut mitään sanottavaa.

- Olen kyllä kuullut, ja lukenutkin jostakin, että kyseinen joukkojulkaisu tulee huomenna markkinoille.

Vain suomeksi

Lehdistötilaisuuden lopuksi Kanerva maalaili vielä kerran elämänfilosofiaansa samankaltaisin tunteellisin ja polveilevin muotoiluin, joita hän käytti pari viikkoa sitten Brysselin EU-huippukokouksessa, pahoitellessaan aiheuttamaansa mielipahaa.

- Kyllähän jokainen tietää, että kohtuutta tai ei, niin mielenkiintoa tässä on. Lehdistön tehtävä on toimia kuten se jäsentää tämän tilanteen, Kanerva sanoi, eikä pitänyt suurta mediamylläkkää mitenkään erikoisena asiana.

Kanerva ei lehdistötilaisuudessa suostunut vastaamaan ruotsiksi esitettyyn kysymykseen, vaikka se toistettiin hänelle. Kielivalikoima supistui, kun aihe siirtyi ulkoministerikokouksesta tekstiviesteihin, sillä tilaisuuden alussa Kanerva kykeni puhumaan sekä englantia että ruotsia.

Tulevien päivien ohjelmaansa Kanerva ei ole sanojensa mukaan ehtinyt vielä perehtyä.

Huominen on viestikohun kannalta ratkaiseva päivä, kun Hymy-lehti esittelee ulkoministerin lähettämiä tekstiviestejä. Kokoomus joutuu jälleen niiden perusteella miettimään luottamustaan Kanervaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.