Mainos

Kanadassa voi vaihtaa vanhan autonsa rahaksi tai polkupyöräksi

Kanadalaisille tarjotaan polkupyöriä, lippuja julkisen liikenteen kulkuneuvoihin tai puhdasta kahisevaa käteen, jos he suostuvat viemään romuttamolle vanhat polttoaineahmatit ajoneuvonsa, hallitus kertoi eilen.

Kanadan 18 miljoonasta autosta ja kuorma-autoista 5 miljoonaa on valmistettu ennen vuotta 1996, jolloin kovemmat päästörajoitukset tulivat voimaan. Vanhat ajoneuvot tuottavat noin 19 kertaa enemmän saasteita kuin uudet mallit, hallitus kertoi.

Kanadan konservatiivista hallitusta on aiemmin kritisoitu Kioton ilmastosopimuksen hylkäämisestä, mutta nyt se näyttäisi olevan kiinnostunut osoittamaan, että aikoo tehdä jotain päästöjen vähentämiseksi ja ympäristön suojelemiseksi.

Se, toimiiko ohjelma suurten kaupunkien ulkopuolella, jää nähtäväksi. Kanadassa on maailman suhteellisesti toiseksi hitaimmin kehittynyt julkisen liikenteen verkko.

Kansallinen ajoneuvojen romuttamisohjelama laitetaan käytäntöön ensi vuoden alusta lähtien. Ottawa on budjetoinut ohjelman toteuttamiseen neljän vuoden aikana 92 miljoonaa dollaria.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.