Kanadan NHL-tähdet kertovat MM-kullan taustat: "Todistimme monen olevan väärässä"

Maalikooste: Loppuottelu Kanada-Saksa 4:03
Maalikooste: Kanada voitti MM-kultaa, mutta Saksa antoi finaalissa tiukan vastuksen.

Pitkän uran NHL:ssä pelanneet Milan Lucic ja Tyler Toffoli edustivat nuoren Kanadan kokeneempaa kaartia, joka osoitti arvokkuutensa odotuksien vastaisesti kultaa voittaneessa MM-joukkueessa.

Kanada saapui Riikaan ja Tampereelle harvinaisen nimettömällä joukkueella, jossa oli mukana useita arvokisojen ensikertalaisia ja omissa NHL-seuroissaan varsin pienissä rooleissa pelaavia.

Joukkue koki alkulohkossa tappiot Sveitsiä ja Norjaa, kunnes lohkovaiheen päätöspelissä Tshekki kaatui 3–1 ja puolivälierässä Suomi vahvan esityksen jälkeen 4–1.

– Pysyimme mukana turnauksessa. Kovinkaan moni ei uskonut meihin. Monet median edustajat täällä sanoivat, että olimme Kanadan kaikkien aikojen huonoin joukkue. Todistimme monen olevan väärässä. Olemme ylpeitä itsestämme, ja aiomme nauttia tästä, finaalissa joukkueensa neljännen maalin iskenyt kapteeni Tyler Toffoli tiivisti.

Tyler Toffoli: Näytimme epäilijöillemme 1:54
Tyler Toffolin haastattelun jälkeen Kanadan pukukopissa soi SM-liigasta tuttu biisi...

Lucic täyttä hymyä

Kanadan peliä leimasi päättäväisyys, jolla se onnistui jälleen kerran hitsaamaan rivinsä yhteen silloin, kun peleillä oli merkitystä. Koville se joutui silti välierissä Latviaa ja finaalissa Saksaa vastaan.

– Emme tule tänne pitämään hauskaa, vaan voittamaan ja edustamaan maatamme oikealla tavalla. Se on aika uskomaton tunne, Toffoli kiteytti.

1 173 NHL:n runkosarjaottelua urallaan pelanneen Stanley Cup -voittaja Milan Lucicin ja MM-pokaalin ensikohtaamisessa oli mukana ainoa annos kiitollisuutta.

– Tämä on niin siistiä. Olin todella onnekas päästessäni edustamaan Kanadaa näin hienoon turnaukseen. Olen todella kiitollinen, että he ottivat minut mukaan. Syy tänne tulooni oli se, että halusin voittaa kultamitalin, Lucic hymyili.

– Odotin pitkän aikaa, että sain edustaa Kanadaa. Tänne tuleminen ja voittaminen ensimmäisellä kerralla oli erityistä. Muodostimme joukkueen, pelasimme joukkueena ja siksi olemme nyt mestareita, Lucic kiitteli.

Milan Lucic: Olen kiitollinen siitä, että pääsin edustamaan Kanadaa 2:28
Milan Lucic voitti Stanley Cupin päälle myös MM-kullan.

Lue myös:

    Uusimmat