Kanadan NHL-pyssy säkenöi MM-huipennuksessa – nousi lähelle legendaarista kerhoa: "Jos olisit sanonut noin, olisin nauranut päin naamaasi"

NHL-seura St. Louis Bluesin hyökkääjä Sammy Blais nousi ratkaisurooliin tämän kevään MM-kisoissa, kun Kanada voitti kultaa. Blais paukutti turnauksen lopulla pelkkiä isoja maaleja. Nyt hän kolkuttelee jo legendaarisen kerhon rajoja.

Blais voitti kaudella 2018–19 Stanley Cupin St. Louis Bluesin kanssa. Hän palasi samaiseen seuraan kesken tämän kauden.

Kun Blues ei edennyt pudotuspeleihin, Blais lähti ensimmäistä kertaa urallaan miesten MM-kisoihin.

Matka päättyi parhaalla mahdollisella tavalla, kultajuhliin.

– Tuntuu todella hyvältä. Olemme olleet reissussa kuukauden ajan ja olemme rakentaneet joukkuekemiaa koko ajan. Ei ollut helppoa päästä tähän pisteeseen asti, Blais totesi MTV Urheilulle.

Blais paukutti kymmenessä MM-ottelussa tehot 6+2. Suurin osa maaleista syntyi turnauksen loppuhetkillä.

Kolmessa pudotuspelissä neljä häkkiä.

– Olin oikeissa paikoissa oikeilla hetkillä. Ja kun sauma tulee, niin pitää vain lyödä sisään. Tämä oli kuitenkin joukkueen voitto. Pelasimme parhaan pelimme ratkaisuhetkillä, Blais totesi tehoihinsa liittyen.

Miesten maailmanmestaruus tiesi sitä, että Blais on enää yhden ison voiton päässä legendaarisesta kolmen kullan kerhosta.

Sarjasta puuttuu enää olympialaisten kirkkain mitali.

– Jos olisit sanonut kymmenen vuotta sitten, että edustan Kanadaa ja voitan kultaa, olisin varmaan nauranut päin naamaasi. Olen iloinen ja onnellinen, että saan tehdä sitä, mitä rakastan. Nyt pääsemme viemään ison pokaalin kotiimme. Se on hienoa, Blais hymyili.  

Lue myös:

    Uusimmat