Kultaa janoava Patrick Kane järisyttävistä tehopisteistään – ”Minä teen vain työni"

Patrick Kane johdatti Yhdysvallat jääkiekon MM-välieriin kahdella maalillaan. Tshekki kaatui puolivälieräottelussa 3-2, Kane teki pelin ensimmäisen ja viimeisen maalin.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.30 C Morella ja klo 21.00 MTV3:lla.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Hän nosti kisojen tehonsa lukemiin 8+11=19. Hän on pisteen päässä maagisesta 20 pisteen rajasta, jonka on rikkonut edellisten 41 vuoden aikana vain Kanadan Dany Heatley.

- Ei sillä oikeastaan ole merkitystä. Pisteitä tulin oikeastaan tänne tekemään, minun työni on tehdä tulosta. Pelaan vain peliäni ja yritän tehdä kaikkeni jäällä joukkueen auttamiseksi, on se sitten pisteiden tekoa tai muuta. On silti aina kiva tehdä tulosta, Kane sanoi kovista lukemistaan.


Välierään vastustaja tulee parista Ruotsi-Latvia, ja vaikka Ruotsi on ehdoton ennakkosuosikki, Kane ei halua mennä asioiden edelle.

- Ruotsi on hyvä joukkue, mutta mitään ei kannata ottaa itsestäänselvyytenä. Latvia aiheutti meille ongelmia ja aiheutti Kanadalle ongelmia, eli katsotaan ensin kuka tulee vastaan. Ruotsi on loistava joukkue eikä varmasti suhtaudu kevyesti (välierään), Kane sanoi.

Vihdoin kultaa?

USA:n joukkue on ollut 2000-luvulla kolmesti pronssilla. Kultaa Yhdysvallat on saavuttanut vain vuosina 1933 ja 1960, jälkimmäisenä vuonna olympiavoittaja kruunattiin myös maailmanmestariksi. MM-finaalissa jenkkejä ei ole koskaan nähty, tuorein hopea on vuodelta 1956.

- Tämä oli hyvä voitto joukkueelle. Tulimme tänne voittamaan kultaa ja nyt olemme oikealla polulla, Kane sanoi.


Johnny Gaudreau oli mukana viime vuoden turnauksessa, jossa Yhdysvallat näytti vahvalta, mutta Suomi pysäytti heidät puolivälierässä. Se on taiturilla tuoreessa muistissa.

- Kulta on meille tärkeä tavoite. Viime vuonna mahdollisuudet olivat hyvät, mutta kaaduimme jäähyongelmiin tässä samassa vaiheessa. Nyt jätkät haluavat painaa loppuun asti. Meillä on hyvä hyökkäävä joukkue, erinomainen maalivahti ja hyvä puolustus. Tämä on aika erityinen joukkue ja toivottavasti hoidamme homman, Gaudreau pohti.

- Tämä on jännittävä mahdollisuus. Kun emme päässeet olympialaisiin, tämä on kuin pikkuolympialaiset minulla. Aina kun saan edustaa maatani, käytän sen. USA ei ole voittanut pitkään aikaan ja me haluamme himokkaasti voittaa tämän turnauksen.

Gaudreau kiitteli voitosta alivoimapeliä, sekä kapteeni Kanea ja maalivahti Keith Kinkaidia.

- Siinä on ne kaksi yksilöä, jotka nousivat minun mielestäni esiin ja he pelasivat todella, todella hyvin.


Lue myös:

    Uusimmat