Kanadan NHL-junnutähti jäi karuksi pettymykseksi MM-kisoissa – kaiken kruunasi valmentajan outo puheenvuoro

Jykevä taklaus: Kanadan 18-vuotias ihmepoika Connor Bedard jäi jyrän alle 0:42
Jykevä taklaus: Kanadan 18-vuotias ihmepoika Connor Bedard jäi jyrän alle

NHL:n viime kesän ykkösvarauksen Connor Bedardin piti olla tämänkertaisten MM-kisojen kirkkaimpia tähtiä. Ei ollut.

Bedard, 18, aloitti turnauksen lupaavasti, kun hän paukutti kolmeen alkutaipaleen otteluun tehot 5+1. Bedard kamppaili tuossa vaiheessa turnauksen maalipörssin voitosta Leijonien hyökkääjää Oliver Kapasta vastaan.

Sen jälkeen tapahtui jotain. Tai jos totta puhutaan, sen jälkeen ei tapahtunut oikein yhtään mitään.

Bedardin peliaika alkoi tippumaan turnauksen edetessä. Kaiken kruunasi alkusarjan ottelu Tshekkiä vastaan, missä Bedard oli jäällä hieman yli kahdeksan minuuttia (8.08).

Bedard nakutti tehokkaan alun jälkeen seitsemässä ottelussa tehot 0+2.

Hän ei loistanut, vaan hän oli karu pettymys. Bedard oli kuitenkin turnaukseen lähdettäessä hehkutettu junioritähti, jonka potentiaali hipoi pilviä.

Kaiken kukkuraksi Kanadan turnaus päättyi mollivoittoisesti, kun vaahteranlehdet hävisivät sekä lauantain välieräottelussa Sveitsille (2–3 vl.) sekä sunnuntain pronssiottelussa Ruotsille (2–4).

Pronssipelin jälkeen Prahan O2 Areenan haastattelupisteelle saapui myrkyn niellyt nuorukainen.

– Ei tämä tietenkään kovin hyvin mennyt ei. Turnaus ei loppunut niin, kuten olisimme halunneet. Turhauttavaa, Bedard puuskahti MTV Urheilulle.

Bedard oli turnauksen alkuvaiheilla myös toisen teeman kautta esillä. Hän kun ei suostunut tuulettamaan osumiaan millään tavalla.

Asiasta kysyttäessä Chicago Blackhawksin hyökkääjä antoi perusteluksi yhden sanan vastauksen.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Melkoista puhetta

Kanadan MM-pelien jälkeen Prahan ison areenan käytävillä liikkui yleensä mököttävä numero 98. Tuntui siltä, että Bedardia ei paljoa napostellut pyöriä MM-kisoissa.

– Hieno kokemus, hieno kaupunki, hienot fanit ja hauska turnaus olla mukana. Yritän ottaa tästä positiivisia juttuja mukaan, Bedard summasi kuljettua taivalta jargonautomaatin kautta.

Samalla keitaalla pyöri myös Kanadan maalivahti Jordan Binnington.

– Hän on erittäin lahjakas kaveri, jolla on mahtava tulevaisuus edessään. Hän on edelleen hyvin nuori heppu ja oli hieno nähdä hänet lähietäisyydeltä, Binnington totesi Bedardista.

Aivan varmasti oli mahtava nähdä innostunut ja inspiroitunut kaveri läheltä, kyllä.

Kaikista oudoimman puheenvuoron piti Kanadan päävalmentaja André Tourigny, joka muun muassa penkitti Bedardia turnauksen edetessä.

– Hän on huippuluokan kiekollinen pelaaja ja hän teki turnauksen alkuvaiheilla tärkeitä maaleja. Hän on mainio nuori kaveri. Häntä on helppo valmentaa ja hän kehittyi hyvin, Tourigny väitti MTV Urheilulle.

Kehittyi? Aikamoista puhetta.

Bedard pelasi pronssiottelussa Kanadan nelosketjussa John Tavaresin (Toronto Maple Leafs) ja Pierre-Luc Duboisin (Los Angeles Kings) rinnalla. Tehot 0+0, jääaikaa 10.13 ja kaikista kuvaavin tilasto: nolla laukausta. Eli Bedard ei käyttänyt kertaakaan hänen suurinta vahvuuttaan hyväkseen, eli laukaustaan.

Illan MM-finaalissa Tshekki kohtaa Sveitsin. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 21.20. Peli on nähtävillä MTV3-kanavalta ja MTV Katsomo -palvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat