Mainos

Kanadalaissukellusveneen turma vaati kuolonuhrin

Britannian Kanadalle myymä sukelluvene oli matkalla uuteen tukikohtaansa, kun sen sisällä syttyi tulipalo.

Brittiläiset hinaajat suuntasivat tänään Irlannin länsirannikolle pelastamaan tulipalossa vaurioitunutta kanadalaista sukellusvenettä. Pelastustoimiin osallistui myös Irlannin laivaston kalustoa ja amerikkalainen tukialus.

Sukellusveneessä riehunut tulipalo vaati yhden miehistön jäsenen hengen. Sukellusvene on ajelehtinut ohjauskyvyttömänä myrskyisällä merellä tiistaista lähtien, jolloin tulipalo tuhosi aluksen sähköjärjestelmän ja sammutti sen moottorit.

Sukellusveneen miehistöstä kolme loukkaantui hengitettyään savua. Yksi loukkaantuneista lennätettiin helikopterilla hoitoon Irlantiin, missä hän kuitenkin menehtyi. Kahden muun loukkaantuneen tila on kriittinen, mutta vakaa.

HMCS Chicoutimi -sukellusvene on yksi neljästä Britannian Kanadalle myymästä 1980-luvulla valmistetusta sukellusveneestä. Se oli matkalla Skotlannista Halifaxiin Kanadaan, kun aluksen sisällä syttyi tulipalo.

Kanadan viranomaiset eivät kommentoineet, aiotaanko Britannialta vaatia korvausta turman johdosta. Lehtitietojen mukaan myös muissa sukellusveneissä on havaittu ongelmia.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.