Mainos

Kanadalaiskoulussa ampumavälikohtaus

Kanadan pääministeri Stephen Harper kuvasi tapahtumia "pelkurimaiseksi ja järjettömäksi väkivallanteoksi".

Kanadalaisen lukion rauhallinen iltapäivä muuttui painajaismaiseksi, kun aseistautunut mies käveli rakennukseen ja avasi tulen myöhään eilen Suomen aikaa. 25-vuotias mies oli pukeutunut pitkään mustaan päällystakkiin, ja hänellä oli irokeesikampaus. Mies oli aseistautunut ainakin rynnäkkökiväärillä, jolla hän tulitti silmittömästi ympärilleen.

Luodit tappoivat Dawsonin lukiossa Montrealissa yhden ihmisen ja haavoittivat 20:tä. Useat haavoittuneista ovat edelleen kriittisessä tilassa.

-Tämä oli pelottavinta, mitä minulle on koskaan tapahtunut. Juoksimme ulos rakennuksesta samaan aikaan kun poliisin erikoisjoukot ryntäsivät sisään karjuen "Missä hän on? Missä hän on?" Ja kun parikymmentä poliisia juoksee sinua vastaan aseet tanassa tajuat tosiaan, että elämäsi on vaakalaudalla, kertasi lukion oppilas Michael Boyer CBC-televisiokanavan haastattelussa.

-Ampuja ei sanonut mitään. Hänellä oli kylmät kasvot, niillä ei näkynyt ilmettäkään. Hän ei puhunut mitään, ei huutanut iskulauseita, hän vain alkoi ampua. Hän oli kylmäverinen murhaaja, kuvaili puolestaan toinen oppilas Soher Marous.

Toisen silminnäkijän mukaan ampuja näytti "juuri tappajan stereotyypiltä, pitkä musta päällystakki, lävistyksiä, koruja ja kaikkea sellaista".

Poliisi ampui miehen ja tunnisti hänet 25-vuotiaaksi montrealilaiseksi. Kanadalaisten tiedotusvälineiden mukaan ammuskelija oli pakonomaisen kiinnostunut aseista, väkivaltaisista tietokonepeleistä ja goottialakulttuurista. Hän oli kirjoittanut verkkopäiväkirjassaan haluavansa kuolla luotisateeseen.

Kanadan pääministeri Stephen Harper kuvasi tapahtumia "pelkurimaiseksi ja järjettömäksi väkivallanteoksi". Quebecin osavaltion pääministeri Jean Charest taas sanoi "tuntevansa syvää surua uhrien, heidän perheidensä ja niiden vanhempien puolesta joiden lapset opiskelevat Dawsonissa".

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.