Mainos

Kanada: Nyt on tosi kyseessä – ilmastonmuutos ajaa joulupukin muuttamaan Etelämantereelle!

Joulupukkiko muuttamassa kylineen Etelämantereelle? Ilmaston lämpeneminen pakottaa joulupukin muuttamaan pohjoisnavalta Etelämantereelle, väitetään virallisella kanadalaisella nettisivustolla.

Kanadan valtiollisen The Policy Horizons Canada -sivuston mukaan joulupukki on jo allekirjoittanut sopimuksen maisemanvaihdoksesta. Selitykseksi annetaan pohjoisnavan jääpeitteen kiihtyvä sulaminen.

– Johtuen maailmanlaajuisesta lämpötilojen noususta, nopeasta arktisen jään sulamisesta ja ihmisten lisääntyvästä toiminnasta pohjoisessa, joulupukki on allekirjoittanut sopimuksen joulupukin kylän siirtämisestä Etelämantereelle jo ensi vuonna, sivustolla todetaan.

– Tämän sopimuksen odotetaan johtavan ilmastonmuutospakolaisten kansainvälisen viisumijärjestelmän syntymiseen. Sen avulla lähitulevaisuudessa voidaan helpommin sijoittaa uudelleen niitä ihmisiä ja yrityksiä, jotka joutuvat kohtaamaan ilmastonmuutoksen vaikutukset, nettisivuilla muotoillaan.

Koska joulupukki on satuhahmo, uutinen itsessään ei tietenkään ole totta. Lausunto kuuluu joulunajan blogikirjoituksiin, joissa käsitellään Kanadaa kohtaavia haasteita ja kanadalaisten huolenaiheita. Yksi näistä on juuri ilmastonmuutos.

Viimeaikaiset tutkimukset ovat todenneet, että ilmaston lämpeneminen pahentaa ääriolosuhteita ja voi johtaa useilla alueilla kuivuuteen ja nälänhätään, mikä puolestaan voi ajaa suuria ihmisjoukkoja pakolaisiksi viileämmille alueille, kuten Eurooppaan.

Pohjois-Amerikassa joulupukki sijoitetaan kartalla yleisesti Suomen sijaan pohjoisnavalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.