Kampanjapäällikkö: Suomi tarvitsee Soinin kaltaista henkilöä

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soinin leirissä tunnelma on tiivistynyt kuten muillakin kampanjapaikoilla.

Kampanjapäällikkö Jukka Jusula myöntää odottavansa illan tulosta jännittyneenä.

–Tässä on kaikki valveillaoloaika painettu tätä iltaa varten, että tulos olisi mahdollisimman hyvä. Luulen että alan pikkuhiljaa ymmärtää, miltä eri huippu-urheilijoiden valmentajista tuntuu.

Jusula odottaa hyvää tulosta, mutta myöntää, ettei Gallupeja hän ei suostu kommentoimaan.

– Tämä illan tulos on kuin sää: Kaikennäköisillä satelliiteilla me voidaan yrittää säätä ennustaa, mikä on säätila. Sitä ei tiedä, se nähdään sitten, hän toteaa.

– Säähän ei voilla väärä, ja ihan samalla tavalla tämä äänestystulos ei voi olla väärä.

Toisen kierroksen karkaaminen ei katkeraa kalkkia

Jusulan mukaan maansuru ei valtaa kampanjaväkeä, mikäli Soini ei toiselle kierrokselle yllä.

– Ei se ole karvasta kalkkia, se on vaan senlaatuinen puurolautasellinen sitten. Nämä on yhdeksännet vaalit. Kahdeksat on voitettu niin, että palkit on ollut kaksin- kolmin tai nelinkertaisia edellisiin verrattuna.

Kampanjan aikana puheissa on noussut esiin se, että Soinin kannattajat haluavat kenties nähdä miehen mieluummin pääministerinä kuin presidenttinä.

Jusula ei uskalla ennakoida, miten tämä vaikuttaa illan äänestyskäyttäytymiseen.

– Yksi mikä on tasan varma, on se että niin nuoret kuin varttuneemmat naiset ja miehet kaikissa ikäluokissa, haluaa Timo Soinin kanssa samaan kuvaa, laittaa peukun pystyyn ja sanoo että "sä olet hyvä jätkä". Sen tiedän, että odotusarvo on äärimmäisen kova, hän toteaa.

– Suomi tarvitsee Soinin kaltaista henkilöä. Onko hän sitten presidentti tai pääministeri, sitä en tiedä. Jos minulta kysyt, niin parahultaisin, sopivin mies presidentiksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat