Kammottavista metodeistaan tunnetun venäläisvalmentajan käyttämä jäähalli sytytettiin tuleen – kostoretkeksi epäilty teko tallentui videolle

Kammottavista metodeistaan tunnetun venäläisvalmentaja Eteri Tutberidzen käyttämä jäähalli sytytettiin tuleen viime viikolla. Taitoluisteluvalmentaja oli suuresti otsikoissa Pekingin talviolympialaisten aikana.

Tutberidzen tallista on tullut lukuisia mestareita, mutta hänen metodinsa ovat saaneet runsaasti kritiikkiä. Hän nousi otsikoihin Pekingin olympialaisten aikana, kun hänen 15-vuotias valmennettavansa Kamila Valieva kärähti dopingista. Toinen valmennettava Alexandra Trusova oli purkautunut raivokkaasti Tutberidzelle saavutetun olympiahopean jälkeen.

Nyt Tutberidze on jälleen huomion keskipisteenä, mutta tällä kertaa kotimaassaan Venäjällä. Harjoitushalli, jossa Tutberidze valmentaa, sytytettiin tuleen viime viikolla. Turvakameroiden kuvaan taltioitui oranssiin liiviin pukeutunut mies, joka kaatoi kanisterin bensiiniä julkisivulle ja sytytti sen tuleen. 

Urheilukompleksin puheenjohtaja Renat Laishev kertoi RBC Sportille, että kyse voi olla taitoluisteluvanhemman kostoretkestä.

– Kaikki vanhemmat haluavat, että heidän lapsensa saavat harjoitella Khrustalnyssa ja tilanne on mennyt täysin yli. Epäilen, että tällä voi olla sen kanssa tekemistä, mutta minulla ei ole kaikkia yksityiskohtia tiedossani, Laishev totesi. 

Vartijat ehtivät huomata tulen ajoissa ja sammuttivat palon ennen sen leviämistä. Se ei ole tiedossa, onko tekijää saatu kiinni. Valieva ja Trusovan lisäksi Tutberidzen luotsaamat muut huippuluistelijat harjoittelevat säännöllisesti hallissa, joka sijaitsee pääkaupunki Moskovan liepeillä.

Videon tapahtuneesta voit katsoa tästä linkistä

Lue myös:

    Uusimmat