Mainos

Kambodzhassa marssittiin vapaiden vaalien puolesta

Parituhatta ihmistä marssi oppositiopoliitikko Sam Rainsyn johdolla tänään Kambodzhan pääkaupungissa Phnom Penhissä vaatien, että heinäkuun lopulla pidettävät vaalit ovat vapaat ja rehelliset. Marssi sujui rauhallisesti voimassa olevasta mielenosoituskiellosta huolimatta. Poliisi valvoi marssin kulkua, mutta ei puuttunut siihen.

-Kambodzha haluaa vapaat ja rehelliset vaalit, ja me puolustamme kansan oikeuksia osallistua niihin poliittisesta sitoutumisesta huolimatta, Rainsy sanoi. Lukuisat oppositiopoliitikot Rainsy mukaanlukien ovat uhanneet boikotoida vaaleja, jos niitä ei pidetä myöhemmin ja jos niiden oikeudenmukaisuutta ei lisätä.

Kambodzhan tärkeimmät rahoittajamaat ja aasialaiset naapurit hyväksyivät lauantaina vaalien pitopäiväksi 26. heinäkuuta. Maiden mukaan vaalivalmistelut ovat sujuneet hyvin ja vaalit pitäisi pitää aikataulun mukaisesti.

Kambodzhan sisäpoliittinen tilanne on ollut epävakaa viime vuoden heinäkuusta sen jälkeen, kun toinen pääministeri Hun Sen syrjäytti virkaveljensä Norodom Ranariddhin kaksi päivää kestäneissä taisteluissa Phnom Penhissä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.