Mainos

Kambodzhan kuninkaan toivotaan palaavan

Kambodzhassa vallan kaapanneen Hun Senin läheinen avustaja pyysi tänään maan kuningasta Norodom Sihanoukia palaamaan Kiinasta Kambodzhaan. Kambodzhalaisessa lehdessä julkaistun kirjoituksen mukaan kuninkaan paluu rohkaisisi kambodzhalaisia ja lujittaisi poliittisen kiistan takia heikentynyttä luottamusta Kambodzhan johtajiin.

Heinäkuun alussa vallan anastanut Hun Sen tapasi tiistaina kuningas Sihanoukin Pekingissä saadakseen kuninkaan siunauksen Kambodzhan uudelle johdolle. Hun Senin lisäksi Ung Huot, jonka Hun Sen on nimittänyt itsensä rinnalle pääministeriksi, osallistui kuningas Sihanoukin luona järjestettyyn tapaamiseen.

Kambodzhan perustuslain mukaan kuninkaan on hyväksyttävä maan uusi pääministeri. Lisäksi uusi pääministeri tarvitsee kuninkaan siunauksen valtansa vakauttamiseksi.

Kuningas Sihanouk ilmoitti eilen olevansa valmis luopumaan kruunusta, jos Hun Sen sitä vaatii. Kuningas on arvostellut Kambodzhan uutta johtoa, mutta sanonut myös olevansa voimaton puuttumaan maan politiikkaan.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.