Kamarimusiikkikilpailu nuorille soittajille

Nuoret muusikot kisaavat perjantaista sunnuntaihin valtakunnallisessa kamarimusiikkikilpailussa Espoossa. Musiikkiopisto Juvenalian seitsemännen kerran järjestämä kilpailu pidetään Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa.

Alle 14-vuotiaiden sarjat on tarkoitettu pianoduoille tai -trioille. Pakollisena kappaleena edellisillä on Pekka Kostiaisen ja jälkimmäisillä Mikko Heiniön kilpaan tilatut sävellykset.

Alle 19-vuotiaat voivat kilpailla duo kahdelle pianolle - tai duo viululle ja pianolle -sarjoissa. Pakolliset kilpailukappaleet ovat säveltäneet Kimmo Hakola ja Jaakko Kuusisto.

Kalevi Aho on säveltänyt kisaa varten viisi bagatellia alle 22-vuotiaiden sarjaan, jossa soittavat triot huilulle, sellolle ja pianolle. Kilpailuun osallistuvat ovat musiikkioppilaitosten ja Sibelius-Akatemian opiskelijoita.

Juvenalian lisäksi kilvan järjestämisessä ovat mukana Espoon kulttuuritoimi ja kulttuurikeskus. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa kamarimusiikin asemaa kodeissa, oppilaitoksissa ja julkisessa musiikkielämässä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat