Mainos

Kamarimusiikkikilpailu nuorille soittajille

Nuoret muusikot kisaavat perjantaista sunnuntaihin valtakunnallisessa kamarimusiikkikilpailussa Espoossa. Musiikkiopisto Juvenalian seitsemännen kerran järjestämä kilpailu pidetään Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa.

Alle 14-vuotiaiden sarjat on tarkoitettu pianoduoille tai -trioille. Pakollisena kappaleena edellisillä on Pekka Kostiaisen ja jälkimmäisillä Mikko Heiniön kilpaan tilatut sävellykset.

Alle 19-vuotiaat voivat kilpailla duo kahdelle pianolle - tai duo viululle ja pianolle -sarjoissa. Pakolliset kilpailukappaleet ovat säveltäneet Kimmo Hakola ja Jaakko Kuusisto.

Kalevi Aho on säveltänyt kisaa varten viisi bagatellia alle 22-vuotiaiden sarjaan, jossa soittavat triot huilulle, sellolle ja pianolle. Kilpailuun osallistuvat ovat musiikkioppilaitosten ja Sibelius-Akatemian opiskelijoita.

Juvenalian lisäksi kilvan järjestämisessä ovat mukana Espoon kulttuuritoimi ja kulttuurikeskus. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa kamarimusiikin asemaa kodeissa, oppilaitoksissa ja julkisessa musiikkielämässä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.