Mainos

Kalske: Poliisijohto jyvällä uhkailusta

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on määrännyt tutkittavaksi kihlakunnansyyttäjä Marianna Semin väitteet uhkailusta. Samalla Semi siirretään sivuun poliiseja koskevan virkarikosjupakan tutkinnanjohtajan paikalta.

- On päädytty siihen, että on yleisen edun mukaista selvittää onko asiassa tapahtunut sellaista uhkailua, joka olisi rikosoikeudellisesti moitittavaa, Kalske kommentoi asiaa MTV:n uutisille.

Semi on kertonut huumepoliisien uhkailleen häntä, kun hän on ollut tutkinnanjohtajana Vantaan poliisien ja keskusrikospoliisin epäiltyihin virkarikoksiin liittyvässä jutussa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan Semin kesäkuussa kertomat uhkailuväitteet oli alunperin tarkoitus selvittää viranomaisten kesken, mutta Semin yllättävän julkitulon jälkeen asiaa selvitetään esitutkinnan kautta. Kalsken mukaan poliisissa tiedettiin uhkailusta jo kesäkuussa.

- Kyllä minulla sellainen käsitys on, että tietyntyyppinen viesti on välittynyt myös KRP:n johdolle. Eli, että erinäisiä hankalaksi koettuja tilanteita on asiassa ilmennyt, Kalske kertoo MTV:n uutisille.

Semin voimakkaan julkitulon on arveltu johtuvan viranomaisten passiivisuudesta.

Semi pitää uhkailuasian tutkimista hyvänä asiana

Kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi kertoo pitävänsä hyvänä, että uhkailuasia tutkitaan. Hän ymmärtää myös tutkinnanjohtajan vaihdon.

Semin mukaan olisi mahdotonta, että hän tässä tilanteessa enää jatkaisi tutkinnanjohtajana. Hän sanoo, että virkarikoksista epäillyillä on oikeus puolueettomaan tutkintaan.

Semi kertoo neuvotelleensa asiasta aamulla apulaisvaltakunnansyyttäjän kanssa.

Siirto ei moite Semiä kohtaan

Semin tilalle virkarikosjupakan tutkinnanjohtajaksi on määrätty Helsingin kihlakunnansyyttäjä Sakari Tiilikainen. Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan tutkinnanjohtajan vaihtaminen on katsottu aiheelliseksi, jotta puolueeton tutkinta voidaan turvata.

- Tutkinnanjohtajan vaihtaminen ei ole milläänlailla arvostelua eikä vähimmässäkään määrin moite Semiä kohtaan, Kalske toteaa.

- Hän on ymmärtääkseni johtanut tutkinnanjohtajan tehtävät erittäin asiantuntevasti ja tarmokkaasti, mutta tämä hänen vaihtamisensa toiseen tutkijaan tähän pääasiaa on ihan looginen seuraus tästä uhkailuasioiden selvittelystä.

Uhkailuväitteiden tutkinnanjohtajaksi on määrätty apulaispäällikkö Heikki Pohjalainen Kaakkois-Suomen syyttäjänvirastosta.

- Perehdyttyään asiaan tässä lähipäivien aikana Pohjalainen tulee päättämään, onko asiassa syytä epäillä rikosta tapahtuneeksi ja onko syytä käynnistää esitutkinta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.