KalPan haaviin tarttui kaksi NHL-varausta – Tapparan huippulupaus pitkällä sopimuksella Kuopioon

SM-liigan KalPa on solminut pelaajasopimukset Kasper Simontaipaleen ja Jaromir Pytlikin kanssa.

Tapparassa SM-liigakaukaloihin murtautuneen laitahyökkääjä Simontaipaleen sopimus on kolmivuotinen. 19-vuotias Simontaival pelasi ensimmäiset SM-liiga-ottelunsa Tapparassa jo kaudella 2018–2019. Kuluvalla kaudella Simontaival pelasi 30 runkosarjan ottelussa, joissa syntyivät tehot 3+4. Pudotuspeleissä Simontaival esiintyi kolmessa pelissä.

NHL:n Los Angelese Kings varasi Simontaipaleen viime vuonna kolmannella kierroksella numerolla 66.

– Kasper ymmärtää peliä hyvin ja hänellä on hyvä taitotaso. Näemme, että hän kasvaa ratkaisijaksi Liigassa ja isossa kuvassa hänen tavoitteensa on kasvaa täällä NHL-tason pelaajaksi. Oikealta ampuvana hänen kätisyytensä on iso vahvuus ja hän omaa hyvän laukauksen, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo tiedotteessa.

Keskushyökkääjä Pytlik, 19, saapuu Kuopioon Tshekin kakkosliigan Stadion Litomericestä, jossa hän pelasi kuluvalla kaudella vain neljässä ottelussa. Pytlikin sopimus on kaksivuotinen.

– Jaromir on isokokoinen ja vahva kahden suunnan pelaaja. Hän pystyy tekemään pieniä ja oivaltavia asioita kaukalossa, jotka edistävä peliä. Viime kausi ei mennyt loukkaantumisten ja koronarajoitusten takia suunnitelmien mukaan, mutta odotamme että hänen kokonaisvaltainen pelaaminen paranee täällä entisestään ja hänestä tulisi johtava pelaaja, Laine sanoo.

Toissa kaudella Pytlik pelasi Kanadan juniorisarjan OHL:n Soo Greyhoundsin joukkueessa. Hän nakutti 56 ottelussa tehot 22+28. Pytlikin varasi viime vuonna NHL:ään New Jersey Devils neljännellä kierroksella numerolla 99.

Sekä Simontaival että Pytlik pelasivat vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa Kanadassa.

Lue myös:

    Uusimmat