Nuorten Leijonien tähtipelaaja vaihtaa maisemaa – Tappara hukkaa jälleen yhden kasvattinsa

Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen kärkipelaajiin kuuluva Kasper Simontaival lähtee MTV Urheilun tietojen mukaan kasvattajaseurastaan Tapparasta.

Simontaival, 19, on jäänyt tällä kaudella tamperelaisseurassa pieneen rooliin eikä Tappara ole voinut luvata hyökkääjälle isompaa ruutua myöskään jatkossa, joten tiet erkanevat kuluvan SM-liigakauden jälkeen.

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan Simontaival jatkaa uraansa KalPassa. Samaan suuntaan Tapparasta on matkalla myös keskushyökkääjä Jarkko Malinen. KalPasta Tapparaan on puolestaan siirtymässä puolustaja Mikael Seppälä.

Simontaipaleen lähtö jatkaa Tapparan viime vuosien trendiä. Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen huippuvuosien jälkeen sen omat kasvatit ovat joutuneet hakemaan pelipaikkaa muualta. Esimerkiksi Aapeli Räsänen siirtyi Yhdysvaltain yliopistokierroksen päätteeksi KalPaan.

Viime kesän NHL-draftissa Los Angeles Kingsin kolmannella kierroksella varaama Simontaival teki vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa tehot 4+3=7. Hän oli Anton Lundellin jälkeen joukkueen toiseksi tehokkain hyökkääjä. Sen sijaan Tapparassa on syntynyt 28 runkosarjaottelussa vain pisteet 2+3=5. Simontaipaleen peliaika on jäänyt keskimäärin hieman reiluun 10 minuuttiin ottelua kohti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja