Ilves hankki NHL:ään varatun hyökkääjän

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Tampereen Ilves on tehnyt pelaajasopimuksen ruotsalaishyökkääjä Albin Grewen kanssa. Kontrahti kattaa ensi kauden ja sisältää option sen jälkeisestä sesongista.

Grewe, 20, on NHL-seura Detroit Red Wingsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2019. Kuluneella kaudella hän edusti SHL-seura Djurgårdenia ja AHL-seura Grand Rapids Griffinsiä. Hän iski menneellä SHL-kaudella Djurgårdenissa 39 ottelussa kuusi (3+3) tehopistettä ja Grand Rapids Griffinsissä AHL:ssä 11 ottelussa kaksi (0+2) tehopinnaa.

Grewen oli tarkoitus pelata kulunut kausi Pohjois-Amerikan OHL-juniorisarjassa, mutta OHL-sesonki koronan vaikutusten myötä ensin siirrettiin ja myöhemmin peruttiin kokonaan. 

Ruotsin nuorisomaajoukkueista tuttu Grewe valittiin päättyneellä kaudella maansa alle 20-vuotiaiden MM-leiriryhmään, mutta hän joutui jättämään vuodenvaihteessa pelatun MM-turnauksen väliin koronavirustartunnan vuoksi.

– Albin Grewe on nuori, eteenpäin menevä hyökkääjä, joka on fyysisesti valmiimpi pelaaja kuin suurin osa hänen ikäisistään. Hän pystyy tuottamaan hyökkäyspeliä niin työmäärän ja kamppailupelaamisen kuin taidonkin kautta ja voi pelata monessa eri hyökkäysroolissa. Monipuolisena ja kehittyvänä pelaajana hän lisää myös joukkueemme sisäistä kilpailua peliajasta entisestään,  Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja