SaiPa nappasi paluumuuttajan Pohjois-Amerikasta – haaviin tarttui myös suomalaiskonkari

Jääkiekon SM-liigassa pelaava SaiPa on tehnyt yksivuotiset sopimukset hyökkääjä Ville Petmanin ja puolustaja Mikko Kousan kanssa. Petmanin veli Mikko Petman saapuu Lappeenrantaan try out -sopimuksella.

Petman palaa SaiPa-paitaan kahden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen. 24-vuotias hyökkääjä ei onnistunut murtautumaan Seattle Krakenin NHL-miehistöön, joten kaudet kuluivat AHL:ssä Coachella Valley Firebirdsissä.

Päättyneellä kaudella Petman teki 12 tehopistettä 55 pelaamassaan ottelussa.

Petman pelasi edellisen kerran SaiPassa kaudella 2021-22, jolloin hän tehtaili 39 pistettä. Suomeen palaa entistä jykevämpi ja kamppailuvoimaisempi pelaaja.

–  AHL on todella kova sarja. Pieni kaukalo vaati reagointia ja kovuutta, kasvoin varmasti sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan pelaamisessa. Nämä kaksi vuotta Pohjois-Amerikassa olivat todella opettavaisia, Petman kommentoi SaiPan tiedotteessa.

Petmanin vuotta nuorempi pikkuveli Mikko Petman solmi SaiPan kanssa elokuun loppuun asti kestävän try out -sopimuksen. Sopimus sisältää option vuokrata Petmanin JYPistä loppukaudeksi.

23-vuotias Petman on pelannut kahden edelliskauden ajan JYPissä. SM-liigassa hän on pelannut kaikkiaan 242 ottelua. Hän voitti Lukon paidassa Suomen mestaruuden kaudella 2020-21.

36-vuotias konkaripakki Kousa palaa Suomeen Slovakian pääsarjassa pelaavasta HK Nitrasta. Päättyneellä kaudella Kousa saalisti neljä tehopistettä 11 pelaamassaan ottelussa.

SM-liigassa Kousa on pelannut yhteensä 552 ottelua HIFK:n, Jokereiden, Pelicansin ja Lukon riveissä.

– Mikko on taitava, kiekollinen puolustaja, viime kevään Slovakian mestari ja erittäin hyvä ylivoimapelaaja. Hän osoitti kiinnostusta SaiPaa ja Liigaan paluuta kohtaan – todella hienoa nähdä, että Mikko halusi tulla meille SaiPaan, SaiPan urheilujohtaja Harri Aho kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat