Mainos

Kallis verottaisi laivamatkustajia

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ehdottaa lyhyille laivamatkoille veroa alkoholituonnin hillitsemiseksi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Bjarne Kallis esittää, että alkoholiveron laskun sijaan ryhdyttäisiin perimään matkustajaveroa yhden päivän pituisista lauttamatkoista. Hänen mielestään matkustajavero olisi pienempi paha kuin alkoholi- ja tupakkaveron laskun aiheuttamat haitat.

-Matkustajavero kohdistuisi luonnollisesti kaikkiin matkustajiin, mutta myös terveyshaittojen kustannukset koituvat kaikkien veronmaksajien maksettavaksi, perusteli Kallis puhuessaan tänään Luodossa.

Kallis ihmetteli, ettei hallitus ole tehnyt kunnollista selvitystä siitä, miten paljon alkoholintuonti Virosta tulisi ilman veronalennusta ensi vuoden alusta lisääntymään, vaan VM:n esitys perustuu pelkkiin arveluihin ja olettamuksiin. Kallis on myös pettynyt siihen, ettei Suomi yhteisrintamassa Ruotsin kanssa vaatinut uusien jäsenmaiden kanssa käytyjen jäsenyysneuvottelujen aikana minimiveroa alkoholille koko unionissa.

-Mikseivät suomalaiset osaa kytkykauppaa unionin politiikanteossa toisin kuin monet muut jäsenmaat huolehtiessaan itselleen tärkeistä eduista, hän ihmetteli.

Kalliksen mielestä VM:n budjettiesityksessä esitetyistä tuloveronalennuksista puolet tulisi käyttää ruoan arvonlisäveron alentamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.