Mainos

Kallis tukee Essayahia seuraajakseen

Kristillisdemokraattien luopuva puheenjohtaja Bjarne Kallis tukee kansanedustaja Sari Essayahia seuraajakseen puolueen johtoon. Kalliksen mukaan Essayah pystyisi tuoreudellaan tuomaan puoluelle uutta nostetta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis on vahvistanut MTV:n uutisille, että hän tukee seuraavaksi puheenjohtajaksi kansanedustaja Sari Essayahia. Kalliksen mukaan Essayah on persoona, joka toisi kristillisdemokraateille aivan uudenlaista nostetta.

Kallis ilmoitti jo luopumispäätöksensä yhteydessä, että hänen seuraajansa tulee puolueen eduskuntaryhmästä. Kiinnostuksensa paikkaan ovat jo ilmoittaneet kansanedustajat Kari Kärkkäinen ja Päivi Räsänen.

Kolmas nimeltä mainittu ehdokas Essayah on tähän saakka epäröinyt ehdokkaaksi ryhtymistä:

- Kahden pienen lapsen äitinä tätä asiaa täytyy kyllä vielä harkita tarkkaan. Myös puolueen etua täytyy ajatella, eli pohtia, kuka olisi paras mahdollinen henkilö johtamaan puolueorganisaatioita, Essayah toteaa.

Kalliksen oma, lähes kymmenvuotinen kausi puolueen johdossa on ollut rankka. Hänen maltillinen linjansa on nostanut kristillisten kannatusprosenttia jo kaksissa vaaleissa. Puolueen kannatus on viime vaaleissa noussut, mutta kansanedustajapaikat vähentyneet. Myös eurovaaleissa jäi oman euroedustajan paikka saamatta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 24.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.