Mainos

Kallis öljy paransi Fortumin tulosta

Energiayhtiö Fortumin rahoituserien jälkeinen tulos nousi viime vuodesta 633 miljoonaan euroon. Fortumin tulos oli runsaan neljänneksen suurempi kuin vuotta aiemmin ja ylitti hienoisesti myös analyytikkojen odotukset. Roiman tulosparannuksen taustalla on mm. raakaöljyn korkea hinta.

Fortumin liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta kolmanneksen. Liikevaihtoa lisäsivät öljytuotteiden kohonneet hinnat, mutta myös laajentunut kaasutrading. Saksasta ja Ruotsista hankitun lisäkapasiteetin ansiosta myös sähköliiketoimintojen liikevaihto kasvoi, vaikka sähkön hinta aleni.

Lähivuosina Fortum ennakoi sähkön käytön kasvavan Pohjoismaissa noin 1,5 prosentin vuosivauhtia. Samalla vesitilanteen normalisoituminen Norjassa ennakoi sähkön hinnan nousua. Öljyn kulutuksen kasvua ei taas ole yhtiön tärkeimmillä markkina-alueilla juuri ole näkyvissä. Fortumin oma öljyn- ja kaasuntuotanto kasvaa ensi vuonna Norjan Åsgardin kentän käyttöönoton myötä, mutta Porvoon jalostamon noin viiden viikon huoltoseisokki vähentää jalostettavien öljytuotteiden määrää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.