Mainos

Kalliomäki: Valtio ei ole bisneksen tekijä

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäen (sd.) mukaan julkisen vallan rooli maan taloudellisen menestyksen takaajana on muuttanut muotoaan. -Valtio ei enää ole niinkään bisneksen tekijä, vaan edellytysten luoja, joka huolehtii osaamisen pohjasta, koulutuksesta, tutkimuksesta ja vahvan toimintaympäristön takaavasta infrastruktuurista, Kalliomäki sanoi tänään Tampereella.

Kalliomäki kertoi, että juuri julkisen vallan muuttuneen roolin vuoksi hän on ollut valmis hankkimaan valtiolle lisätuloja valtion omaisuutta myymällä.

-Muita käyttökelpoisia tulonlähteitä näihin elintärkeisiin työtä luoviin investointikohteisiin on vaikea osoittaa, hän perusteli. Kalliomäki painotti, että julkisen vallan rooli taloudellisen menestyksen takaajana ei ole vähentynyt, mieluummin päinvastoin.

Kalliomäki korosti Metalliliiton väelle, että yritysten mahdollisuudet luoda uusia työpaikkoja riippuvat olennaisesti niiden kilpailukyvystä.
-Julkisen vallan on myötävaikutettava siihen, että Suomessa toimivilla yrityksillä on sellaiset toimintaedellytykset, että ne voivat ylläpitää ja parantaa kansainvälistä kilpailukykyään, hän linjasi.

-Valtiovalta harjoittaa aktiivista elinkeinopolitiikkaa, mutta välttää puuttumista niille alueille, jotka luontevasti kuuluvat yritysten päätäntävaltaan, Kalliomäki vakuutti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.