Kalle Rovanperän ensimmäisellä MM-voitolla vavahduttava vaikutus – "Itken vain koko ajan"

1:46
Jari-Matti Latvalan sanat lämmittivät Kalle Rovanperää – "Se oli kiva kuulla."

Kalle Rovanperän voitto Viron MM-rallissa oli siinäkin mielessä historiallinen, että nyt nuorempi Rovanperä sekä isä Harri Rovanperä on ainoa isä-poikapari, joka on yltänytMM-rallin voittoon. 

Isä-Harri ajoi ainoan osakilpailuvoittonsa Ruotsin lumilla vuonna 2001.

Harri Rovanperä oli Tartossa paikan päällä seuraamassa poikansa huikeaa suoritusta. Kynnet meinasivat niin sanotusti loppua kesken jännityksestä.

– Olihan se ihan uskomaton viikonloppu. En ole edes oikein voinut puhua, koska itken vain koko ajan, Harri Rovanperä huokaisi Motorsport.comin mukaan.

– Tämä oli mahtava juttu, sillä alla oli neljä huonoa kisaa, joten voitto tuli oikeaan aikaan. Tuli monta pettymystä, kun kisoja jäi kesken, mutta nyt toivottavasti kaikki muuttuu loppukauden osalta. En ole varma, toimiiko sydämeni vielä oikein, koska tätä oi niin vaikea katsoa, Rovanperä Senior jatkoi.

Harri Rovanperä on muistellut poikansa uran alkuaikoja Ylen haastattelussa.

– Kallella varmaan meni synnytyksessä vähän bensaa suoniin, sillä hänellä on ollut sen verran paljon intohimoa ralliin. Kalle oli varmaan kymmenvuotias, kun hänestä näki, että jatkossa ei tarvitse jalkaan laittaa kuin ralliauton ajokengät, isä-Rovanperä muistelee.

– Kalle on pienestä pitäen halunnut ajaa kaikilla vehkeillä.

Pikkupoikana hän sanoi, että hän haluaa ralliauton ja hommasimme hänelle sellaisen. Siitä se sitten lähti. Peltoautoja hänellä on ollut kymmeniä, mitä on mennyt romuksi.

Isä-Rovanperä uskoo, että nyt kun ensimmäinen voitto on tullut, vain taivas on rajana Kalle Rovanperän menestykselle.

– Kaikki on nyt mahdollista. Uskon siihen, että Kallella on mahdollisuudet voittaa maailmanmestaruus, Harri Rovanperä sanoo Ylen verkkosivuilla.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja