Kalle Rovanperällä ja Jonne Halttusella hilpeä lehdistötilaisuus mestaruusjuhlien jatkoksi: "Katsotaan, selviääkö Jonne lennolle"

Rallin tuoreet maailmanmestarit Kalle Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen joutuivat hoitamaan mediavelvollisuuksia vielä mestaruusjuhliensa jälkeen.

Toyotan suomalaiskaksikko varmisti ensimmäisen MM-tittelinsä sunnuntaina Uudessa-Seelannissa. Mestaruutta juhlistettiin Aucklandissa illalla ja ilmeisesti myös yön tunteina, mutta Toyota järjesti varhain maanantaiaamuna sikäläistä aikaa Rovanperän ja Halttusen lehdistötilaisuuden kansainväliselle medialle.

Mestarit vastasivat asiallisesti kansainvälisen median kysymyksiin, mutta kun kieli vaihtui suomeen, tunnelma keveni huomattavasti.

– No, kyllähän me juhlistettiin. Jonnesta en tiedä, mutta mä en ole hirveästi nukkunut ihan senkään takia, kun kello on täällä seitsemän aamulla. Tässä joutui heräämään aika aikaisin, Rovanperä sanoi.

– Hervannan valtaväylällä laitettiin välikaasua, Halttunen komppasi siteeraten jääkiekkoilija Vesa Toskalan legendaarista haastattelua.

Onko jo uponnut, mitä on tullut tehtyä?

– Kärki on juotu teräväksi, Halttunen velmuili.

Mestareilla pitää kiirettä, sillä he testaavat jo tällä viikolla kilpuriaan Espanjassa seuraavaksi ajettavaa Katalonian MM-rallia varten. Mutta mitä he aikovat tehdä tullessaan Suomeen maailmanmestareina?

– Veikkaan, että Jonnella on selkeä linja… Omalta osalta en osaa sanoa, koska minulla on niin pitkä aika, kun tulen Suomeen. Ei silloin varmaan edes muista, että ollaan maailmanmestareita, Rovanperä vastasi.

– Minulla on pikku E:n (isomman perävaunun kortti) ajaminen kesken, pitäisi se suorittaa, Halttunen lisäsi.

Lehdistötilaisuuden jälkeen parivaljakolla oli vielä tovi aikaa sisäistää mestaruuden saavuttamista Uudessa-Seelannissa ennen pitkää lentomatkaa kohti Eurooppaa.

– Jonnella on aikaa vuorokausi ja mulla vähän vähemmän. Katsotaan, selviääkö Jonne koskaan sinne lennolle, Rovanperä murjaisi.

Video: Riemu repesi C Moren selostamossa Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen mestaruuden varmistuessa:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja