Kalle Rovanperän kartturi hyppää ratin taakse – maailmanmestari laski leikkiä kakkoskuskistaan

Lumi pöllyää ja Toyota lentää ilmassa! Kalle Rovanperällä huima vauhti päällä testeissä Ruotsin MM-rallia varten 1:38
Lumi pöllyää, ja Toyota lentää ilmassa – Kalle Rovanperällä huima vauhti päällä testeissä Ruotsin MM-rallia varten

MM-rallikauden avausosakilpailussa Monte Carlossa toiseksi sijoittuneet Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen valmistautuvat jo täyttä häkää kauden toiseen, 9.–12. helmikuuta Ruotsissa ajettavaan osakilpailuun. Sen jälkeen kaksikko viihdyttää itseään ja lajin seuraajia ajamalla nolla-autoina SM-sarjakauden kolmannessa osakilpailussa Jyväskylässä.

Rovanperä ja Halttunen kertoivat suunnitelmistaan hiljattain Instagramissa. Halttusen menopelinä Keski-Suomessa palvelee vanha GT Corolla, Rovanperän alla on maailmanmaineeseen noussut Starlet, jolla hän aikanaan aloitti ralliuransa. Tosin auto on nykyään hyvin erilainen kuin viitisentoista vuotta sitten.

Yhtä kaikki, rakkaan menopelin rattiin istahtaminen on maailmanmestarillekin sykähdyttävä kokemus.

– Se on varmasti kyllä hauska reissu. Odotan aika innolla. Pääsee pitkästä aikaa Starletilla ajamaan. Sitä on aika kauan tässä rakenneltu, ja viimeinkin pääsee ajamaan sillä.

– Toivottavasti ehdittäisiin edes vähän ajamaan testiä. Ei ole mitään hajua, miten se auto edes toimii, kun on niin paljon uusia osia, ja kaikki on muuttunut. Mutta onhan se hienoa, kun ensimmäisenä lähdetään reitille eikä ole uria eikä mitään; saa itse valita linjat ja päästellä menemään hienoja pätkiä. Se on varmasti siistiä.

Halttusen ajotaidoista Rovanperä irvaili jo tuoreeltaan julkaisemalla taannoisen uutisen jatkoksi sosiaalisessa mediassa huumoripitoisen videon, jossa ralliauto ajautuu t-risteyksessä hitaasta vauhdista nokka edellä ojaan.

Asiasta suoraan kysyttäessä tuomio kartturista ei ole aivan yhtä tyly, mutta pieni leikinlasku kuuluu asiaan.

– No, kyllä mulla luottoa siihen on, että se vähän paremmin ajaa kuin siinä videolla, ja onhan Jonne yhden rallin ajanutkin.

– Ihan hyvin se ajaa – mitä nyt on muutaman kerran joskus käyty jossain vähän ajamassa. Kyllä mä uskon, että se siitä lähtee, mutta ehkä minuutin väli ei ihan riitä sen perään, Rovanperä lohkaisee pienen virneen kera.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat