Kalle Rovanperä antoi jälleen huiman näytteen taidoistaan – näin mestari kertasi ratkaisujaan: "Jos et ole tyhmä..."

Kalle Rovanperä yllätettiin maalihaastattelussa – latasi vastauksen Euroviisuista kuin apteekin hyllyltä 0:34
Kalle Rovanperä yllätettiin maalihaastattelussa – latasi vastauksen Euroviisuista kuin apteekin hyllyltä

Kalle Rovanperän ajo Portugalin MM-rallissa ei jättänyt ketään kylmäksi.

Toyota-tähti oli noussut rallin kärkeen perjantai-iltaan mennessä, mutta varsinainen tykitys alkoi lauantaina. Aamupäivän lenkillä ero toisena ajaneeseen Dani Sordoon kasvoi yli 40 sekunnilla.

Sen jälkeen Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen saattoivat keskittyä vain tukevan johtoaseman vaalimiseen. Tehtävää helpotti huomattavasti se, että auto oli lähellä täydellistä heti ensimetreistä alkaen.

– Joitain pieniä juttuja muutettiin kisan aikana. Auto oli melko hyvässä iskussa Sardinian-testin jälkeen. Oli hyvä nähdä, että auto oli melko hyvissä säädöissä heti startissa ja tuli vielä paremmaksi ja tarkemmaksi ajaa pienillä muutoksilla. Siitä alkoi hyvä olomme ja voitiin puskea vähän enemmän.

Kilpailun henki paljastui kanssakilpailijoille karulla tavalla lauantaiaamuna, kun Rovanperä nykäisi maton jalkojen alta 12,8 sekunnin pohja-ajalla. Maailmanmestari oli noussut vuoteesta oikealla jalalla. Lopulta kisan voitto heltisi liki minuutin erolla ennen Sordoa.

– Tuntui heti siltä, että aika on hyvä, vaikka eihän sitä voi tietää, mitä toiset ovat tehneet. Aina se on mahdoton tietää, mihin päätyy. Tunsin ajaneeni maksimisuorituksen, mitä automme suorituskykyyn ja vallitsevaan pitoon erikoiskokeella tulee. Kuten kaikki sanoivat, aamulla oli todella liukasta ja pito vaihteli paljon. Ei se helppoa ollut, mutta annoin tulla.

Kun pahimmat haastajat eivät saaneet sulatettua noin minuuttiin kohonneesta johtoasemasta sekunteja pois, päätyi Rovanperä pitämään eron samoissa lukemissa. Mies jatkoi ajamista hyvällä rytmillä, riskejä vältellen.

– Jos et ole tyhmä, sinun pitää muuttaa lähestymistapaa ja pitää huolta autosta ja vauhdista iltapäivällä, kun olosuhteet muuttuvat rajuiksi. Ja iltapäivän lenkit olivat rajuja. Ei vauhtia ole aina helppo hallita, Rovanperä huomauttaa.

Seuraavaksi rallin MM-sarjaa ajetaan Sardiniassa, kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat