Esapekka Lapilta raju kommentti palkintosijasta huolimatta - "Ei mitään asiaa Toyotan vauhtiin tällä vehkeellä"

Esapekka Lappi sai jännitettävää vielä viimeisille kilometreille: ”Ei lähtenyt mihinkään” 1:24
Esapekka Lappi sai jännitettävää vielä viimeisille kilometreille: ”Ei lähtenyt mihinkään”

Hyundain Esapekka Lappi ylsi toista kertaa peräjälkeen palkintosijoille rallin MM-sarjassa, kun pieksämäkeläinen uusi Kroatian rallin kolmannen sijansa Portugalin soralla.

Lappi oli vielä lauantaina kiinni toisessa sijassa, mutta Hyundain talli halusi Thierry Neuvillen suomalaiskuskin edelle. Lappi joutui hölläämään, mutta lopulta homma meni pipariksi, kun Neuville kärsi koko sunnuntain turboviasta.

Suomalaiskuljettaja ei pystynyt enää sunnuntaina haastamaan tallikaveri Dani Sordoa, joka ajoi toiseksi 25,6 sekunnin erolla.

– On kivaa toki olla kolmas, mutta tuntui vähän, että jäi piippuun. Olisi ollut kivaa taistella paremmastakin sijasta, ei nyt voitosta, mutta tuo kakkospaikka olisi kiinnostellut kovasti. Tiimille tämä on toki hyvä näin. Koetetaan sitten muutaman viikon päästä uudestaan, Lappi kommentoi MTV Urheilulle.

Myös Lapilla riitti omat jännittävät hetkensä vielä viimeisen erikoiskokeen jälkeen, kun Hyundai i20 N Rally1 -auto savutti rajusti. Neuvillen kilpuriin jo aiemmin iskenyt turbovika toistui myös Lapilla.

– Turbo kesti melkein maaliin asti viimeisellä pätkällä. Pari kilsaa kun olisi vielä kestänyt, niin olisin voinut ainakin (Ott) Tänakia vastaan ajaa kilpaa Powerilla. Vähän vääntö puuttui, kun lähdettiin asvaltilta neulansilmästä. Piti laittaa kytkinpomppia, mutta ei silti lähtenyt mihinkään. Eipä siinä mitään, hyvä että kesti edes sinne asti, Lappi selvitti.

– Ei minua viimeisellä siirtymällä kummemmin jännittänyt. Eilen ajettiin Neuvillen perässä, kun sillä oli sama juttu. Olin aika varma, että ei ole ongelmaa päästä maaliin asti. Vähän tehtiin remonttia moottoritiellä ja jatkettiin ajamista.

Rallin MM-sarja jatkuu jo reilun kahden viikon päästä Sardiniassa. Portugalin soralla Toyota osoitti selvästi Hyundaita parempaa suorituskykyä, mikä huolettaa Lappia.

– Täältä jäi käteen, että Toyotalle ei ole tällä vehkeellä mitään asiaa. Se mitä voidaan kisojen välissä tehdä, on aika rajallista. Omalta osalta tuli ainakin mukavasti kilometrejä alle soralle tällä autolla. Meksikossa homma jäi yhteen päivään. Nyt pystyttiin ajamaan koko viikonloppu, se on hyvä juttu, Lappi mietti. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat