Hyundain tähtikuljettajalle lätkäistiin sakot

Kalle Rovanperä palaa MM-rallivoittajaksi! Täysi pistepotti upealla Power Stage -vedolla 1:37
Portugalin MM-ralli päättyi Kalle Rovanperän voitonjuhliin.

Hyundain Thierry Neuville ja kartanlukija Martijn Wydaeghe saivat sakkoa Portugalin MM-rallin päätteeksi.

Kilpailun tuomaristo teki myöhään sunnuntai-iltana päätöksen, että Neuvillelle ja Wydaeghelle tulee maksettavaa 10 000 euroa sunnuntaiaamun tapahtumista. Syynä oli se, että autokunta ei luovuttanut aikakorttia 17. erikoiskokeen maalissa.

Sääntöjen mukaan aikakorttia pitää näyttää jokaisella aikatarkastusasemalla eli myös erikoiskokeiden maalissa. Kartanlukija Wydaeghe väitti ensin, että hän olisi luovuttanut aikakortin, mutta videotodisteen perusteella näin ei tapahtunut.

Neuville ja Wydaeghe kävivät tuomariston kuultavana, ja samalla belgialaiskartturi myönsi, että hän oli tehnyt tilanteessa virheen.

– Kartanlukija totesi, että heillä oli ollut teknisiä ongelmia auton kanssa päivän alusta lähtien. Kun he saapuivat erikoiskokeen 17 maaliin, hän otti heti kuvan kojelaudasta lähettääkseen dataa insinöörilleen. Kuljettajahaastattelun jälkeen he jatkoivat seuraavalle aikatarkastusasemalle huomaamatta, että hän ei ollut luovuttanut aikakorttia erikoiskokeen maalissa, tuomariston päätöksessä todetaan.

Wydaeghe kertoi tuomaristolle, että paineen alla hän oli unohtanut tehdä rutiinitehtävänsä.

Neuville ja Wydaeghe sijoittuivat viidenneksi sunnuntaina päättyneessä Portugalin sorakilpailussa. Belgialaisille oli tarjolla kakkossija kilpailusta, mutta turbovika pudotti heidät palkintosijoilta päätöspäivänä.

Myös Neuvillen ja Wydaeghen tallikaveri Dani Sordo sai sakon kisan jälkeen. Espanjalaiskuljettaja joutuu pulittamaan tuhat euroa, koska hän ei pitänyt maalirampilla päässään oikeanlaista lippalakkia. MM-sarjan promoottori jakaa palkintosijoille ajaneille kuljettajapareille lippikset, joita täytyy pitää päässä maalijuhlallisuuksissa.

Sordo sijoittui toiseksi Portugalin MM-rallissa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat