Kaleva: Oulun kaupunginvaltuutettu sätti kuusamolaisia Facebookissa – ronskit sanavalinnat herättävät kummastusta, valtuustoryhmä pikakokoukseen

Viime päiviä keskustelua on herättänyt kovasti lapin matkailu – matkapuhelinoperaattori Telian datasta voidaan päätellä, että viikonloppu on ollut vilkas pohjoisessa 3:19
MTV Uutiset kertoi maaliskuussa, miten ihmiset ovat matkustaneet kotimaan sisällä epidemian aikana.

Oulun kaupunginvaltuutettu Sari Halonen (sd.) on herättänyt kummastusta ärhäköillä Facebook-kirjoituksillaan. Kalevan mukaan Halonen sättii kirjoituksissaan kuusamolaisia kovin sanoin.

Kohu sai alkunsa Kuusamossa puhutaan -ryhmässä, jossa käytiin keskustelua matkustelusta koronaepidemian aikana.

Keskustelussa harmitellaan sitä, miten kuusamolainen kauppa on täynnä turisteja. Halonen yhtyy keskusteluun sillä asenteella, ettei kuusamolaisten tulisi valittaa lainkaan.

– Esim. Oulun veroäyri olisi paljon alhaisempi, jos ei teidän mitään tekemättömiä nuoria tarvisi täällä elättää, Kaleva kertoo Halosen kirjoittaneen.

Toisessa keskustelussa Halonen esittää jo toiveita koronan leviämisestä ja vihjaa siihen, että kuusamolaiset käyttäytyisivät muukalaisvastaisesti.

– 'Muualta tulevat kantavat tauteja'. 'Levittävät koronaa'. (...). Melkein voi toivoa, että sairastaisitte pahimman kautta te vaikeroijat ja surkeat olennot.

Halonen on myöntänyt Kalevalle olevansa tekstien takana.

– Toivomisen kohdalla piti lukea "melkein voisi" eikä "melkein voi", varmaan kännykkä on korjannut tuon, Halonen sanoo Kalevan haastattelussa.

MTV Uutiset yritti puhelimitse tavoittaa Halosta kommentoimaan kirjoituksiaan.
Myöhemmin Halonen tavoitettiin sähköpostitse.

– Se mitä olen kommentoinut, niin jo kommentoitu, Halonen kirjoittaa ja toivottaa toimittajalle hyvää päivänjatkoa.

Lue koko Kalevan juttu täältä.

SDP:n valtuustoryhmä pikakokoukseen

SDP:n Oulun valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirjo Sirviö on kommentoinut puoluetoverinsa kirjoituksia niin ikään Facebookissa. 

Sirviö korostaa, että Halonen puhuu kommenteissaan yksityshenkilönä eikä edusta puolueen kantaa. Hänen mukaansa valtuustoryhmä kokoontuu käsittelemään asiaa vielä tänään. 

– Kaupunginvaltuutettu Sari Halosen somessa esiintyneet kirjoitukset eivät ole millään tavalla SDP:n tai Oulun demareiden arvojen mukaisia. Valtuustoryhmämme pitää tänään illalla ylimääräisen kokouksen, jossa käsittelemme asiaa.

– Olen todella pahoillani Halosen kirjoituksista ja siitä, että ne ovat loukanneet monia ihmisiä.

Juttua päivitetty 16.57 Halosen sähköpostiyhteydenotolla.

Juttua päivitetty klo 16.12 Sirviön kommenteilla.

Lue myös:

    Uusimmat