Kokoomuksen kansanedustaja vertasi presidentti Tarja Halosta koiraan – "Ihan silkkaa kiusaamista"

Kokoomuksen kansanedustaja Atte Kaleva vertasi presidentti Tarja Halosta piirroskoiraan viestipalvelu X:ssä. Kalevan kommentti kirvoitti nopeasti runsaasti kriittistä palautetta.

Kaleva kommentoi toisen X:n käyttäjän eilen julkaisemaa postausta, jossa oli kuva Tarja Halosesta liitesanoilla: "Uusi pressa vaihtuu ja eduskunnan lehterillä on erilaisia ilmeitä näkyvillä". 

Eilen perjantaina vietettiin tasavallan presidentti Alexander Stubbin virkaanastujaisia, ja entinen presidentti Halonen oli itsekin eduskunnassa seuraamassa vallanvaihtoa.

Miten minulle tulikin mieleen erään Carl Barksin Aku Ankka -tarinan huippuälykäs koira, rodultaan se taisi olla jäyhä jököttäjä. Muistaakseni koiran nimi oli Hurtta III Henkevä, ja se osasi noutaa, kokoomuksen kansanedustaja Atte Kaleva kirjoitti julkaisussaan.

"Presidentti puhui tänään jotain sivistyksestä"

Kalevan postaus on kerännyt useita kriittisiä kommentteja. Niissä kansanedustajalta odotetaan parempaa käytöstä ja Kalevan huumoria kutsutaan postauksen osalta mauttomaksi. 

Vasemmistopolitiikko Olli Kohonen kommentoi postausta viitaten sivistykseen.

Sinä olet se kokoomuksen kansanedustaja, joka on kaivannut vahvasti muun muassa Claes Anderssonia ja Ele Aleniusta, sivistysvasemmistoa. Ja sitten lauot tällaista äärimmäisen sivistynyttä kommentaaria, Kohonen kirjoittaa.

Myös Kansan uutisten päätoimittaja Jussi Virkkunen nosti omassa kommentissaan esiin tuoreen presidentti Stubbin virkaanastujaispuheen, jossa hän nosti esiin toisten kunnioituksen tärkeyden demokratiassa.

– Vaalien suurin voittaja oli suomalainen demokratia. Me näytimme maailmalle, että demokratiaa voidaan toteuttaa rakentavassa ja toista kunnioittavassa hengessä, Stubb totesi puheessaan.

Kuuntele Alexander Stubbin virkaanastujaispuhe sanasta sanaan 13:18
Kuuntele Alexander Stubbin virkaanastujaispuhe sanasta sanaan.

– Kokoomustaustainen presidentti puhui tänään jotain sivistyksestä ja toisten kunnioittamisesta, Virkkunen muistutti.

Eräässä palautteessa Kalevan postausta kutsutaan suoraan "luokattomaksi".

Tämä kommentti oli ihan silkkaa kiusaamista, kommentoija kirjoittaa.

MTV Uutiset ei tavoittanut Kalevaa kommentoimaan kirjoitustaan lauantaiaamuna. 

Myöhemmin aamupäivällä Kaleva julkaisi uuden päivityksen X:ssä, jossa hän pahoitteli aiempaa kommenttiaan ja pyysi presidentti Haloselta anteeksi. 

 Tviittasin eilen harkitsemattomasti presidentti Halosesta. Vertasin hänen ilmettään Carl Barksin piirtämän koiran hyvin tunnistettavaan ilmeeseen. Muotoilin tviitin hyvin huonosti, presidentin vertaaminen koiraan on asiatonta. Pahoittelen tätä ja pyydän presidentti Haloselta anteeksi, Kaleva kirjoitti.

Juttua päivitetty 2.3.2024 kello 11.05: Lisätty artikkelin loppuun tieto Kalevan uudesta päivityksestä asian suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat