Mainos

Kalajoelle suunnitellaan hiekkakirkkoa

Kalajoen kuuluisille hiekkasärkille aiotaan rakentaa hiekkakirkko. Kirkko on tarkoitus rakentaa parin vuoden kuluessa. Hankkeen kustannusarvio on kuutisen miljoonaa markkaa.

Kalajoen kunnan ja seurakunnan lisäksi hankkeeseen on lähdössä mukaan paikallisia yrityksiä ja uskonnollisia yhteisöjä. Kirkkoa varten perustetaan erillinen kiinteistöyhtiö.

Kalajoen Hiekkasärkät

Kirkko rakennetaan hiekkadyynin sisään. Alustavien hahmotelmien mukaan kirkkoon johtaa hämyinen maanalainen käytävä, joka avautuu valoisaan kirkon saliosaan. Alttaritauluna on ikkunasta näkyvä merimaisema auringonlaskun suuntaan.

Hiekkakirkosta on jo alustavat hahmotelmat ja piirrokset olemassa, mutta tarkemmat suunnitelmat ovat vasta aluillaan. Myöskään rahoitusanomuksia ei ole vielä lähetetty eteenpäin. Tavoitteena joka tapauksessa on, että kirkko on valmis vuoteen 2003 mennessä.

Kirkon tarkkaa sijaintipaikkaa Hiekkasärkillä ei ole vielä ratkaistu. Tavoitteena kuitenkin on, että kirkko soveltuu hyvin maisemaan ja tulee mahdollisimman vähän esiin hiekkadyynistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.