Kaksosia odottava australialaisnainen joutui teholle koronaviruksen vuoksi – murtunut kumppani: "Luulimme olevamme varovaisia"

Näin teet itsellesi tai läheisellesi maskin minuutissa – Muista, tekemäsi maski ei ole henkilönsuojain! 1:50
Näin voit tehdä itse kasvomaskin. Muista kuitenkin yksi olennainen seikka!

Australialaisnainen joutui tehohoitoon ollessaan 27. viikolla raskaana. Kumppanin julkaisemasta koskettavasta Facebook-päivityksestä uutisoi muun muassa Perth Now -sivusto.

Raskaana oleva melbournelanien Kaillee Dyke on ollut tehohoidossa paikallisessa sairaalassa yli viikon koronavirustartunnan takia. Hän odottaa kaksosia.

Kailleen kumppani Chris Lassig kertoo Herald Sun -sivustolle, että hän myös hän oli saanut koronavirustartunnan, mutta on toipunut siitä täysin.

Kailleen kohdalla sairaus iski paljon ankarammin. 27. raskausviikolla hän oli tullut todella kipeäksi ja hänet oli viety paikallisen sairaalan tehohoidon yksikköön.

– Hän on ollut siellä nyt noin viikon. Hän on hengityskoneessa. Hän on saanut niin paljon rauhoittavia lääkkeitä, että ei tajua, mitä ympärillä tapahtuu, Chris kertoi 7 News -sivustolle 19. heinäkuuta.

– Vieläkään ei tiedetä, iskikö virus häneen niin kovaa raskauden takia vai oliko syynä vain huono tuuri, mies pohtii.

Chris ei ole päässyt tapaamaan Kailleeta. Sairaalan työntekijät ovat järjestäneet videopuheluita, joiden avulla hän voi nähdä, miten Kaillee jaksaa.

Julkaisi koskettavan Facebook-päivityksen

Chris jakoi 18. heinäkuuta Facebookissa koskettavan päivityksen, jossa kertoi Kailleen voinnista. Hän jakoi pienen videopuhelusovelluksella otetun videopätkän, jossa näkyy, miten Kailleen on vaikea hengittää.

Mukana oli myös ultraäänikuvan, jossa näkyy toinen kaksosista. Chris paljasti, että heidän tulevat pienokaisensa ovat tyttö ja poika.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Eivät tunteneet ketään tartunnan saanutta

Chris ei käsitä, mistä hän ja Kaillee ovat voineet saada tartunnan. He eivät tunne ketään, jolla olisi todettu koronavirus.

– Luulimme olevamme varovaisia, hän pohtii.

– Minusta tämä osoittaa sen, miten vaikeaa ihmisen on yksilönä suojautua tältä ja että yhdessä toimimalla voimme voittaa tämän viruksen.

Raskaana olevilla ei suurempaa riskiä sairastua koronavirukseen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo, että koronavirukseen sairastuneiden joukossa on tähän mennessä ollut vähän raskaana olevia naisia. Tämänhetkisen tiedon mukaan raskaana olevien riski sairastua vakavaan koronavirustautiin ei ole suurempi kuin muilla samanikäisillä naisilla. 

Covid-19-infektion mahdollisista vaikutuksista raskauteen ei ole vielä paljon tietoa. Tutkimusaineistot ovat tähän mennessä olleet pieniä.

THL:n mukaan tähän asti julkaistuissa raporteissa Covid-19-infektion sairastaminen loppuraskauden aikana ei ole aiheuttanut vakavia seurauksia. Muiden koronavirusten (SARS ja MERS) aiheuttamissa raskaudenaikaisissa hengitystieinfektioissa on havaittu esimerkiksi keskenmenoja ja ennenaikaisia synnytyksiä, mutta ei kehityshäiriöitä.

Tällä hetkellä maailmalla leviävä uusi koronavirus, Covid-19, tarttuu pisara- ja kosketustartuntana. Uusimmissa tutkimuksissa koronaviruksen on todettu tarttuneen veriteitse äidistä syntymättömään lapseen, mutta toistaiseksi on THL:n mukaan epäselvää, mikä tämän tartuntatien merkitys on.

Lue myös:

    Uusimmat