Hyväkuntoinen Richard, 37, kuoli koronavirukseen vain kolme päivää diagnoosin jälkeen – amerikkalaismies oli aiemmin vähätellyt pandemiaa: "Tehdään yksi asia selväksi"

Richard vähätteli koronavirusta somessa – kuoli koronavirukseen 1:59
Katso videolta Rickin ystävän Nickin haastattelu.

Yhdysvaltalaismies kuoli koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin 37-vuotiaana. Hän oli aiemmin vähätellyt viruksen vakavuutta, kertoo muun muassa CNN.

Entinen Yhdysvaltain armeijan sotilas Richard Rose menehtyi koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin 4. heinäkuuta kotonaan Port Clintonissa Ohiossa. Hänellä oli todettu tartunta vain kolme päivää aiemmin. 

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä Richard oli kertonut Facebookissa olleensa jo muutaman päivän ajan todella sairas, ja että oireet olivat samat kuin koronaviruksessa. Vielä samana päivänä hän vahvisti, että kyseessä tosiaan oli kyseinen virus. Hänen kerrotaan julkaisseen Facebookissaan 3. heinäkuuta vitsin siitä, miten ihmisten ei pitäisi yllättyä, jos hän sattuisi tulemaan vastaan tuonpuoleisessa.

Richard oli kuollessaan 37-vuotias. Hänellä ei tiettävästi ollut mitään perussairauksia tai muita terveysongelmia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Oli huhtikuussa vähätellyt koronaviruspaniikkia

Huhtikuussa Richard oli vähätellyt sosiaalisessa mediassa koronaviruspandemiaa. Eräässä päivityksessä hän oli julistanut, että ei aio käyttää kasvomaskia. 

”Tehdään yksi asia selväksi. Minä en aio ostaa maskia. Olen selvinnyt näin pitkälle menemättä mukaan tähän hemmetin vouhotukseen”, hän oli kirjoittanut.

Ystävä toivoo myötätuntoa 

Richardin ystävä Nick Conley kertoo olevansa sokissa ystävänsä poismenosta. Hän toivoo, että muilta liikenisi myötätuntoa Richardille.

– Tällä hetkellä Rick on maalitauluna netissä sen takia, että hän päätti olla pitämättä kasvomaskia. Pitäisi muistaa olla myötätuntoinen, vaikka olisi jonkun kanssa eri mieltä. Tämä ihminen on kuollut. Meidän pitäisi ottaa osaa suruun.

– On järkyttävää, että hän poissa, mutta vieläkin traagisempaa tässä on miettiä, ketkä ovat saaneet hänen valintojensa takia tartunnan.

Nick toivoo, että ihmiset tajuavat koronaviruksen olevan todellinen uhka. Hän painottaa tätä siksi, että tietää monia, jotka eivät edes tunne ketään, joka olisi saanut viruksen.

– Toivon kaikkien tajuavan, että näin voi todella käydä ja että ihmiset olisivat varovaisempia.

Lue myös:

    Uusimmat