Kaksi Valioliigan seuraa halusi suomalaisvahdin kesällä - Näillä perusteilla valitsi toisen

HJK myi kesällä lupaavan maalivahtinsa Hugo Kedon Englannin kentille.

Vielä viime kesällä HJK:n B-junioreissa pelannut maalivahti Hugo Keto sai uralleen todellisen superkäänteen viime huhtikuun maajoukkueturnauksen siivittämänä.

Keto, nyt 16, osallistui Kimmo Lipposen valmentaman Suomen U16-maajoukkueen kanssa Tallinnassa pelattavaan miniturnaukseen, jossa Suomi kohtasi Venäjän, Viron ja Ruotsin. Turnaus sujui nuoren maalivahdin osalta erinomaisesti, ja ulkomaalaisten seurojen kiinnostus heräsi saman tien turnauksen päätyttyä.

Ensimmäinen Ketoon kohdistunut kiinnostus tuli englantilaisen Liverpool FC:n organisaatiosta.

- Heti sen turnauksen jälkeen Liverpool halusi minut leirille. Olin siellä parin päivän ajan heti seuraavalla viikolla, Keto kertoo MTV Sportille.

Liverpoolin leirin jälkeen Keto palasi jälleen Suomeen. Viikko paluun jälkeen hänen agenttinsa soitti nuorukaiselle ja sanoi, että myös Arsenal haluaa testata maalivahtia. Seuraavalla viikolla matka jatkui jälleen Englantiin, jossa suoritettiin muutaman päivän testijakso.

- Kun tulin taas takaisin Suomeen, agenttini soitti ja sanoi, että he (Arsenal) haluavat tarjota sopimusta. Seuraavalla viikolla menimme taas Englantiin juttelemaan sopimusasioista. Sen jälkeen he neuvottelivat HJK:n kanssa siirtosumman ja sen jälkeen päätetiin lähteä, Keto muistaa.

- Oli ihan huikea fiilis. Kaikki tapahtui niin nopeasti. Kuukauden sisällä olin käynyt kahden huippujoukkueen leirillä ja molemmat halusivat minut joukkueisiinsa. Tulihan siinä aika hyvä fiilis, ei olisi uskonut, että noin kovat joukkueet olisivat minut halunneet, Keto jatkaa vaatimattomana.

Myös Liverpool tarjosi Kedolle sopimusta, mutta lopulta maalivahtilupaus valitsi lontoolaisjoukkue Arsenalin.

- Treenit olivat hyviä molemmissa joukkueissa, mutta Arsenalissa puitteet olivat paremmat. Arsenalin treenikeskus oli paljon parempi. Täällä juniorit harjoittelevat edustusjoukkueen kanssa samoissa tiloissa, joten sitäkin pääsee seuraamaan, Keto paljastaa.

Keto kerää kokemusta tällä hetkellä Arsenalin U18-joukkueessa, joka pelaa nuorten Valioliigaa. Sen lisäksi suomalainen kuuluu myös U19-joukkueen ryhmään, johon kerätään pelaajia sekä Arsenalin U18- että U21-joukkueesta.

Keto on pelannut tällä kaudella yhden pelin myös nuorten Mestarien liigassa U19-joukkueessa. Silloin hän piti hienosti maalinsa puhtaana Dortmundia vastaan, kun Arsenal otti saksalaisista 1-0-kotivoiton viime marraskuun loppupuolella.

Keto valittiin kauden 2014 päätteeksi Suomen Vuoden poikapelaajaksi vuotuisessa Captain's Ball -jalkapallogaalassa.

Lue myös:

    Uusimmat