Kaksi suurtallia jäi sivuun Netflixin F1-sarjasta – Toto Wolff paljasti syyn, miksi Mercedes ei ole mukana

F1-kauden alkuhetkillä yksi puheenaihe on liittynyt Netflixissä nähtävään uuteen formulamaailmaa käsittelevään sarjaan. Hankkeesta jäi sivuun kaksi merkittävää tahoa: Mercedes ja Ferrari. Mersu-pomo Toto Wolff paljasti syyn sille, miksi saksalaistalli ei avaa oviaan kameroille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Sarjassa F1-fanit pääsevät kurkistamaan kulissien taakse. Jo nyt julkaistut jaksot on kuvattu viime kaudella.

Kulissien takaa on paljastunut muun muassa Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin ja Renault-kollegan Cyril Abiteboulin kireät välit sekä se, millaista ajatusprosessia tähtikuski Daniel Ricciardo kävi läpi, kun hän päätti lähteä Red Bullilta Renaultille.

Mercedeksen tallipäällikkö Wolff paljasti syitä sille, miksi saksalaistalli ei halunnut osallistua sen suuremmin sarjaan.

– Siihen oli erittäin hyviä syitä. Isoin oli se, että mielestäni se olisi voinut luoda häiriötekijöitä. Varsinkin vielä tilanteessa, jossa pääkilpailijamme ei osallistunut siihen myöskään, Wolff mietti Motorsport.com:n mukaan.

– F1-talli on erilainen ympäristö ja kun olet sisäpiirissä, niin sitä pitää suojella. Sitten sinulla on yhtäkkiä koko ajan mikrofooni pään päällä ja kamera osoittamassa sinua.

– Media on jo valmiiksi suuressa roolissa F1:ssä. Toki, meidän pitää olla kiitollisia siitä, miten se on auttanut lajia kasvamaan. Mutta tunsin niin, että mikäli median rooli vain kasvaisi entisestään, se vahingoittaisi meidän suorituskykyämme.

– Siksi päätin, että emme lähde mukaan, Wolff perusteli.

Wolffin mukaan hänellä saattaa olla nyt toisenlaisia ajatuksia, kun hän on nähnyt ensimmäisiä jaksoja sarjasta.

– Olen avoimin mielin. Tykkäsin muutamista asioista, joita siinä oli mukana. Olen saanut myös palautetta ihmisiltä, jotka eivät ole normaalisti niin kiinnostuneita F1:stä. He ovat sanoneet, että se on mainio sarja.

Lue myös:

    Uusimmat