Mika Häkkinen vastasi F1-kauden isoon kysymykseen: yltääkö Honda vihdoin voittoon Red Bullin kumppanina?

Alkavaan F1-kauteen Hondan voimanlähteillä starttaava Red Bull -talli ei vielä kykene taistelemaan tasaveroisesti voitoista Mercedestä ja Ferraria vastaan, uskoo sarjan kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen.

Red Bullin johtoportaassa Honda-yhteistyölle on ladattu paljon odotuksia. Häkkinen suhtautuu kuitenkin vielä epäillen itävaltalaistallin mahdollisuuksiin heiluttaa kärjen voimasuhteita tällä kaudella.

– Aluksi ajattelin, ettei se voisi toimia. Minulla oli paljon epäilyksiä, mutta nyt he saavat tehtaan täyden tuen Hondalta, mikä antaa paljon itseluottamusta saavuttaa menestystä, Häkkinen kertoi Unibetin podcastissaan.

– Hondalla on ollut pitkä ja todella vaikea oppimiskäyrä formula ykkösissä. Heillä oli kivinen tie kuljettavanaan McLarenin kanssa. Nyt he ovat siinä tilanteessa, että voivat alkaa tuoda sisään suorituskykyä, mutta en usko heidän olevan vielä samalla viivalla tehoissa Ferrarin tai Mercedeksen kanssa. Jos sitä ei ole, niin suorilla muiden ohittaminen on niukemmilla hevosvoimilla vaikeaa. Se on fakta. En usko heidän olevan vielä tehoiltaan tasoissa, Häkkinen alleviivasi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Häkkinen epäilee, ettei Red Bullin päätös jättää Renault ollut välttämättä oikea veto.

Itävaltalaistallissa Hondan vakuutetaan kuitenkin menneen suorituskyvyssään jo ranskalaisvalmistajan edelle.

– Jos katsoo testien tuloksia ja moottorin suorituskykyä, niin Renault näyttää mielestäni todella vahvalta. Tekikö Red Bull oikean päätöksen? Mikä on oikein, mikä väärin? Tilanne on todella mielenkiintoinen, Häkkinen puntaroi.

Hondan edellinen voitto F1-sarjassa on vuodelta 2006. 

Lue myös:

    Uusimmat