Kaksi miesvainajaa löytynyt katukaivoista lyhyen ajan sisällä – tapaukset hämmentävät poliisiakin, mutta rikoksia kuolemiin ei liity

0:46
MTV Uutiset Live: Helsingin Pikku Huopalahdesta löydettiin kuollut mies katukaivosta marraskuun alussa. Järvenpään ja Helsingin ruumislöydöt eivät liity toisiinsa.

Järvenpäästä löytyi kuukausia kateissa olleen miehen ruumis katukaivosta kesäkuussa. Poliisi on nyt selvittänyt ettei kyse olekaan henkirikoksesta. Hämmentävän samankaltainen ruumislöytö tehtiin kaksi viikkoa sitten Helsingin Pikku Huopalahdessa.

Järvenpäästä löytyi kesäkuussa kolmekymppisen miehen ruumis kadulla sijaitsevastas sadevesikaivosta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sanna Springare keskusrikospoliisista vahvistaa, ettei tapauksessa epäillä rikosta.

Mies katosi viime vuoden marraskuussa ja ruumislöytö tehtiin kesäkuun 11. päivä läheltä viimeistä näköhavaintopaikkaa.

Poliisi epäili ensin, että mies on joutunut tapon uhriksi. Lukuisia henkilöitä oli epäiltynä ja muutamia vangittuina. Oikeuslääketieteelliset tutkimukset ovat kuitenkin tutkinnanjohtajan mukaan osoittaneet, ettei mies ole joutunut rikoksen uhriksi.

Kuolemansyytutkinta on salainen, joten Springare ei kommentoi, onko kyseessä voinut olla esimerkiksi tapaturma.

– Kun kyseessä ei ole rikos, niin sen voi kommentoida, että hän on joutunut kaivoon omin keinoin. Meillä on ollut hyvin vahvat näytöt asian selvittämiselle ja kaikkia vaihtoehtoja on tutkittu. Tärkein asia on, että pitkään kateissa olleen miehen ruumis löytyi, omaiset saivat siitä tiedon eikä kukaan lopulta päätynyt rikosepäilyn alaiseksi syyttä suotta, Springare sanoo.

Järvenpään tapauksen tutkintaan liittyy vielä tarvittavien asiakirjojen koostamista. 

Myös Helsingissä kaivo kätki vainajan

Tutkinnanjohtajan mukaan tapaus on ollut melko poikkeuksellinen, sillä aluksi henkirikoksen mahdollisuus vaikutti todennäköisemmältä vaihtoehdolta kuin se, ettei taustalta paljastu rikosta.

Marraskuun puolivälissä myös Helsingin Pikku Huopalahden kaupunginosasta löytyi keski-ikäisen miehen ruumis katukaivosta puistoalueelta.

Ensin poliisi pyysi tapauksesta yleisövihjeitä ja piti mahdollisena, että kuolemaan liittyy rikos. Muutamia päiviä myöhemmin poliisi tiedotti, että epäselvistä lähtökohdista huolimatta rikoksen mahdollisuus on pystytty sulkemaan pois. 

– Nämä olivat kaksi hyvin samantaappistä tapausta. On erikoista, että ne tulevat ilmi tällä tavoin peräkkäin. Olin itsekin hämmästynyt lukiessani Huopalahdesta löytyneestä ruumiista, ja pohdin, mistä on kysymys, Springare sanoo.

Rikoksiin kytkeytymättömät samankaltaiset kaivoruumislöydöt saivat tutkinnanjohtajan hetkeksi ajattelemaan, onko tutkinnassa varmasti huomioitu kaikki seikat.

Poliisin mukaan kyse on kuitenkin toisiinsa liittymättömistä, joskin erikoisista tapauksista.

– Voin vahvistaa, etteivät Järvenpään ja Huopalahden tapaukset liity toisiinsa, Springare sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja