Pitkään kateissa olleen miehen ruumis löydettiin kaivosta Järvenpäässä – uusia tietoja kolmekymppisen mystisestä kohtalosta

11:55
Katso video: Joka vuosi suomalaisia katoaa pysyvästi – mitä heille oikein tapahtuu?

Viime marraskuussa Järvenpäässä kadonneen kolmekymppisen miehen ruumis löydettiin kaivosta. Poliisi paljastaa MTV:lle uusia tietoja tapaukseen liittyen. 

Kolmekymppinen mies katosi Järvenpäässä viime marraskuussa. Poliisi etsi miestä nimen ja kuvan kanssa, kunnes mies löydettiin kuolleena läheltä katoamispaikkaansa Järvenpäässä.

Poliisi tiedotti 15. kesäkuuta, että mies oli muutamaa päivää aiemmin löydetty alueelta, jossa hänestä tehtiin viimeinen havainto. Poliisi kertoi tutkivansa asiaa rikoksena, muttei avannut asiaa juurikaan sen enempää, sillä vainajan tunnistaminen ja tiedon saattaminen omaisille olivat vielä kesken.

Nyt tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sanna Springare uskaltaa jo paljastaa uusia yksityiskohtia tapaukseen liittyen. 

Hänen mukaansa kadonneen miehen ruumis löydettiin kaivosta. 

Asiasta liikkui sosiaalisessa mediassa huhuja jo löytymisen aikaan, mutta poliisi ei Springaren mukaan voinut vielä tuolloin vahvistaa tietoa. 

Löytö tehtiin kesäkuun 11. päivä. Löytöpaikalla oli tuolloin operaatio, johon osallistui poliisin lisäksi myös muun muassa pelastusviranomaisia. 

Springaren mukaan poliisi pääsi kadonneen miehen ruumiin jäljille omien tutkimustensa perusteella. 

Onko kyse henkirikoksesta? Poliisi vaitonaisena

Keskusrikospoliisi kertoi toukokuussa, että se tutkii kadonneen miehen tapausta henkirikoksena. Samaa sanottiin vielä, kun miehen ruumis löytyi.

Tällä hetkellä tutkinnanjohtaja Springare ei suostu ottamaan enää kantaa siihen, tutkitaanko tapausta henkirikoksena. Hän kommentoi tutkinnan tilaa mysteerisesti.

Springaren mukaan "kaikki on auki", ja poliisi odottaa vielä viimeisiä varmistuksia muun muassa oikeuslääketieteellisistä tutkimuksista. 

– Elokuun aikana olemme tässä asiassa viisaampia. Viimeisten lausuntojen pitäisi vielä tulla, ja meidän pitäisi saada myös viimeiset kuulustelut suoritettua.

– Kaikki selviää lähiaikoina. Kaikki on vielä hieman epävarmaa. 

Epäiltyjä ollut lukuisia

Poliisilla on ollut tapaukseen liittyen useita epäiltyjä. 

Toukokuussa KRP kertoi ottaneensa kiinni useita henkilöitä, joita epäiltiin osallisuudesta henkirikokseen. Taposta epäiltyinä vangittiin 36-vuotias mies ja 25- sekä 34-vuotiaat naiset. 

Naiset vangittiin rikoksesta todennäköisin syin epäiltynä ja mies syytä epäillä -perusteella. Se tarkoittaa, että poliisilla oli naisia vastaan vahvempaa näyttöä kuin miestä vastaan.

Henkilöt on sittemmin vapautettu. Springaren mukaan tapaukseen liittyen ei ole tällä hetkellä vangittuna ketään. Springaren mukaan tapaukseen liittyen on ollut epäiltynä myös muita henkilöitä kolmen tutkintavankeudessa olleen henkilön lisäksi.

– Heitä on lukuisia. Kaikki heistä eivät ole olleet missään vaiheessa vangittuna. On myös useita henkilöitä, jotka ovat olleet vain pidätettynä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja