Mainos

Kaksi miestä kiinni Puolassa – epäillään Lappeenrannan kultaliikkeen murrosta

Kaksi miestä on otettu kiinni toissapäivänä epäiltynä Lappeenrannasssa viime perjantaina tapahtuneesta varkaudesta. Kyseessä on Lappeenrannassa tapahtunut kultaliikkeeseen kohdistunut Kauppakadulla.

Kiinnioton teki Puolan viranomainen Puolan rajalla Suomen poliisin pyynnöstä. Kiinniotetut kaksi miestä ovat syntyneet vuosina 1985 ja 1989.

Poliisi jatkaa rikoksen esitutkintaa kansainvälisen yhteistyön kautta. Esimerkiksi muiden tekoon liittyvien henkilöiden etsintä jatkuu yhä.

– Poliisin tämänhetkisen tutkintalinjan mukaan tekoon liittyy muitakin henkilöitä kuin nyt kiinniotetut kaksi henkilöä, kertoo rikoskomisario Ari Järveläinen

Poliisi: Ammattimaista toimintaa

Poliisilla on syytä epäillä, että kyseessä on puolalaisen järjestäytyneen rikollisryhmän toiminta. Järveläinen kuvailee tekoa ammattimaiseksi.

– Teko oli hyvin suunniteltu ja toteutettu, ja sitä oli tekemässä useampi ulkomaalainen henkilö, jotka eivät asu Suomessa. Henkilöt ovat tulleet Suomeen vain toteuttamaan törkeitä omaisuusrikoksia, poistuakseen sen jälkeen maasta, hän kertoo.

Ainakin osa ryöstösaaliista on Puolan viranomaisten hallussa, mutta tarkkaa tietoa saaliin kohtalosta ei vielä ole.

Eri puolilla Suomea on tapahtunut omaisuusrikoksia, joita selvitetään samassa yhteydessä. On mahdollista, että samat tekijät ovat tehneet Suomessa Lappeenrannan murron lisäksi muita rikoksia.

– Tutkinnassa selvitetään henkilöiden aiemmat liikkeet, Järveläinen kertoo.

Otsikkoa ja tekstiä korjattu 14.9. kello 15: Kyseessä on murto, ei ryöstö, kuten otsikossa aiemmin luki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.